YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Hiiriä ja ihmisiä
Ei saatavilla

Hiiriä ja ihmisiä

Steinbeck, John

30-luvun pulavuosien jälkeen John Steinbeckin sosiaalinen tietoisuus, joka oli ilmennyt jo hänen varhaisteoksissaan, vaati entistä voimakkaampaa ilmaisua. Silloin syntyivät hänen suuri läpimurtoromaaninsa Vihan hedelmät sekä kaksi vuotta ennen sitä pienimuotoinen Hiiriä ja ihmisiä, joka teki Steinbeckista yhdellä iskulla erään Amerikan luetuimmista kirjailijoista.

Hiiriä ja ihmisiä kertoo kahdesta kuljeksivasta maatyömiehestä, jotka syvä keskinäinen kiintymys liittää toisiinsa. Taistelu leivästä ei ole helppoa; toverukset ovat saaneet lähdöt työpaikasta toisensa jälkeen. Pienikokoinen ovela George koettaa parhaansa mukaan löytää uuden leipäpuun. Mutta hänen yrityksensä onnistuu aina turmelemaan iso lapsensieluinen Lennie. Tuo voimapesä miehekseen on lempeä kuin lapsi, yksinkertainen kuin uskollinen koira. Koko hänen olemassaolonsa on riippuvainen Georgesta. Hellyyden kaipuutaan hän purkaa silittelemällä pieniä hiirenpoikasia tai koiranpentuja, jotka hänen rajattomaksi murheekseen aina kuolevat hänen jättiläiskourissaan.
Nälkäisen vaelluksensa lohdutuksena toverukset hellivät kuvitelmaa omasta pienestä maatilasta viljelyksineen, kanitarhoineen. Uusi työpaikka lupaa haaveen toteutumista. Mutta kokemusten varoittamana George osoittaa kookkaalle toverilleen piilopaikan kalliorinteen tiheiköstä: ”Jos taas sattuisit jotenkin liemeen, tahdon että tulet tähän paikkaan. Piilottelet pensaikossa kunnes tulen hakemaan sinua. Pystytkö pitämään sen muistissasi?”
Karjatilalla Lennie onnistuu aluksi välttämään selkkaukset. Muut työmiehet ovat hekin tavallaan yksinäisiä ja onnettomia: hyväntahtoinen päällysmies Slim, Candy-ukko ja hänen ikäloppu koiransa, muiden seurasta eristetty neekeri Crooks. epäsointuja muiden välille tuo pienen miehen komplekseja poteva Curley, jonka keimailunhaluinen vaimo lopulta aiheuttaa toverusten onnettomuuden.
Hiiriä ja ihmisiä tunnetaan myös tekijän muokkaamana näytelmäsovituksena sekä useina elokuvaversioina. Gary Sinisen ohjaus vuodelta 1992, pääosissa Georgena Gary Sinise ja Lennienä suurenmoinen John Malkovich.

Kustantaja: Tammi / Keltainen kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: steinbeck1964
Ilmestymisvuosi: 1964
Kirjastoluokka: 8453 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.