Huomispivn laulu
6,00€ Osta
HUOM: Kirja on käytetty

Huomispäivän laulu

Stevenson, Robert Louis

Huomispäivän lauluun sisältyy kaksikymmentäneljä fantastista kertomusta, jotka kattavat R. L. Stevensonin lyhyen mutta sitäkin menestyksekkäämmän kirjailijanuran. Lähipiirin vastustuksen vuoksi tarinat julkaistiin vasta tekijän kuoleman jälkeen, jolloin niiden monimielisyys ja radikaali moraalikäsitys herättivät pahennusta. Nyt ne ilmestyvät ensimmäisen kerran suomeksi.

Stevensonin elämäkerran kirjoittaja toteaa: Nämä ovat satuja, joita käärme olisi voinut kertoa Aatamille paratiisista karkotuksen jälkeen.

Robert Louis Stevenson (1850–1894), skotlantilainen kirjailija, brittiläisen esseistiikan sekä matka- ja seikkailuromaanin parhaita edustajia, opiskeli oikeustiedettä Edinburghin yliopistossa ja valmistui asianajajaksi 1875 mutta ei toiminut tässä ammatissa. Kirjallisen uransa hän aloitti esseillä ja kritiikillä ja kokeili kaikkia kirjallisuudenlajeja, myös runoutta ja näytelmiä. Omimmaksi alueeksi muodostuivat kuitenkin novelli ja romaani. Stevensonin teokset merkitsivät uuden fantastisen kirjallisuuden ja symboliikan alkua.

Stevenson matkusteli laajasti mm. Amerikassa ja ja eteläisen Tyynenmeren saarilla. Tuberkuloosista lapsuudesta lähtien kärsinyt Stevenson asui elämänsä viimeiset vuodet Samoalla kirjoittaen ja työskennellen lehtimiehenä.

Stevenson oli omana aikanaan sekä tunnustettu että laajalti luettu kirjailija – häneltä saivat vaikutteita mm. Henry James, Joseph Conrad ja Arthur Conan Doyle. Kirjallisten teorioiden ja makujen muututtua Stevensonin teokset ovat 1980-luvulta alkaen kokeneet renessanssin, ja nyt suomalaisen lukijakunnankin on mahdollista tutustua kirjailijaan uusien käännösten avulla.

Kustantaja: Basam
Sidosasu: Pokkari
ean: 9789529842902
Ilmestymisvuosi: 2003
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2308Kaunopokkarit

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Saatavilla käytettynä
Ota yhteyttä (09) 611 290 tai [email protected]
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.