YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Yhdeksän porttia

Langer, Jiri

"Tapahtumat, tarinat, kuvaukset ja kerronta ottivat minut mukaansa, heittäydyin niiden mielikuvituksellisuuden, eksotiikan ja alkuvoimaisuuden vietäväksi ja luin lukemistani. Tarinoiden mystiikka ei ollut hämärää ja vaikeasti tulkittavaa, niiden kuvailemat ihmeet eivät olleet lainkaan pateettisia ja ällistyttäviä. Päinvastoin, ne olivat herttaisia ja yksinkertaisia nimenomaan siksi, että ne olivat ihmisen mittaisia.--

Kertoja yhdistää kaikkien juutalaiskaskujen perustana olevan naiivin hienostuneisuuden hienostuneeseen yksinkertaisuuteen, joka on suotu kaikkein suurimmille juutalaistaiteilijoille, kuten Heinelle tai Chagallille."
-Frantisek Langer kirjan jälkisanoissa "Veljeni Jiri"

Maallistuneen juutalaisperheen poika Jiri Langer lähti vuonna 1913, yhdeksäntoistavuotiaana, viisisataa kilometriä Prahasta itään Galitsiaan, pieneen Belzin kaupunkiin, missä hasidilaisuus yhä eli voimakkaana nykymaailman ulottumattomissa. Hän palasi Prahaan perinteisessä juutalaisessa asussa ja noudatti tarkoin uskonnollisia tapoja ja sääntöjä, perheensä hämmennykseksi.

Langer alkoi kirjoittaa muistiin hasidien tarinoita ja legendoja, joita julkaistiin alun perin prahalaisissa lehdissä. Kirjana Devet bran (Yhdeksän porttia) ilmestyi Prahassa vuonna 1937. Puolitoista vuotta myöhemmin natsit miehittivät Tsekin länsiosan. Langerin kirja kiellettiin, sen kappaleita takavarikoitiin ihmisten kodeista ja koko painos tuhottiin. Silti tämä lyyrinen muistelmateos ja ainutlaatuinen kunnianosoitus hasidien kadonneelle kulttuurille elää yhä. Se on käännetty mm. saksaksi, italiaksi, englanniksi ja nyt suomeksi.

Kustantaja: Basam
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789529842827
Ilmestymisvuosi: 2003
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): juutalaisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 2
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.