YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

ISLAM-taskusanakirja
Ei saatavilla

ISLAM-taskusanakirja

Hämeen-Anttila, Jaakko

Mikä on fatwa? Keitä ovat talibanit? Tarkoittaako jihad pyhää sotaa?

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin antaa vastauksen ISLAM - taskusanakirja. Teos on ensimmäinen suomenkielinen hakuteos islamista ja se on tarkoitettu lyhyeksi mutta tiiviiksi oppaaksi islamilaisen maailman ajankohtaisimpiin kysymyksiin.

Kirjassa on selitetty asiantuntevasti ja tiiviisti 37 keskeistä käsitettä hakusanoiksi aakkostettuna. Lisäksi erillisinä, hieman laajempina kirjoitelmina käsitellään 11 tärkeätä aihetta, islamin pilareista fundamentalismiin, Euroopan muslimeista Afganistaniin. Kolmantena osiona kirjaan on poimittu Koraanin jihadia käsittelevät kohdat.

Jaakko Hämeen-Anttila on Helsingin yliopiston arabian kielen ja islamin tutkimuksen professori ja kansainvälisesti arvostettu tutkija, joka on julkaissut lukuisia kirjoja ja artikkeleita islamin tutkimuksen alalta.

Persialaisen kirjallisuuden helmiä hänen laajassa käännöstuotannossaan edustavat Omar Khaijamin runot kokoelmassa Malja ja mennyt maine (1999), Mawlana Rumin kertomukset teoksessa Ruokopillin tarinoita (1995) ja Rumin runot kokoelmassa Rakkaus on musta leijona (2002) sekä Faridaddin Attarin Lintujen matka (2003).

Hämeen-Anttila on palkittu työstään monikulttuurisen kirjallisuuskäsityksen edistäjänä Eino Leino -palkinnolla vuonna 2002.

Kustantaja: Basam
Sidosasu:
ean: 9789529842605
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2306Basam Books

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.