YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Hirven oppivelvollisuus ja muita tarinoita Tunsitko? Tiesitkö?

Tarnanen, Lisse

 

Sääntöjen mukaan tietokirjassa asioita tarkastellaan kylmän viileästi laatikon ulkopuolelta. Nyt tehdään toisin, hypätään laatikkoon, jututetaan laatikon asukkaita ja selvitetään, mitä siellä oikein tapahtuu. 

Asukkaiden päivät kuluvat enimmäkseen työnteossa, siis ravinnon hankkimisessa, Pieni joukko tekee jatkuvaa yövuoroa. Kaikki haluavat geeninsä jatkoon. Herroilla on enemmän pelissä, eikä yhteenotoilta vältytä. Rouvat luottavat viehätysvoimaansa, eikä turhaan. Osa liitoista kestää koko elämän, monet suhteet ovat satunnaisia ja lyhytaikaisia. Moniavioisuuttakin esiintyy, toisaalta yksinhuoltajuus on tavallista. Jälkikasvuun panostetaan, kukin tyylillään. 

Hyvät tontit ovat kysyttyjä, aluekiistat ovat tavallisia. Perheasuntoihin satsataan. Osa rakentaa asuntonsa kestämään vuosikausia, osa ottaa homman kevyemmin. Rakentamisen ammattilaiset kierrättävät käytettyjä asuntojaan. Toiset viettävät ulkoilmaelämää ilman pysyvää asuntoa. Ravinto on monipuolista, siis isossa mittakaavassa. Joku on tiukka vegaani, toinen arvostaa proteiineja, osa joustaa tilanteen mukaan. 

Laatikossa ei olekaan vain lintuja, perhosia, hyönteisiä, nelijalkaisia, sammakoita... Se on täynnä oman elämänsä sankareita, kukin hoitamassa omaa tehtäväänsä luonnon suuressa palapelissä. Paloja häviää ja kadonneet palat rikkovat maailmaa myös laatikon ulkopuolella. Laatikossa ymmärtää, että jokaisella, pienellä ja suurella, on omat oikeutensa yhteiseen maailmaamme. Pidetään paloista huolta, meillä on siihen mahdollisuus. 

Eläimet voivat kertoa kaikenlaista, ja vakavasti otettavissa tietokirjoissa on faktantarkastus paikallaan. Tässä ovat eri alojen tutkijat ja asiantuntijat olleet korvaamattomana apuna. 

Kustantaja: muu
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789529480852
Ilmestymisvuosi: 2023
Kirjastoluokka: 58

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.