Musiikkia taivaan hoveissa. Johann Sebastian Bach. Muotokuva
Ei saatavilla

Musiikkia taivaan hoveissa. Johann Sebastian Bach. Muotokuva

Gardiner, John Eliot

Varmaan tämä on mieluisin ja luullakseni paras musiikkikirja, mitä minua vastaan on tullut. Kaikista taidetta ja kulttuuria käsittelevistä teoksista se myös on kärkiryhmää. (Jukka Kemppinen)

John Eliot Gardiner näki varhaislapsuudessaan aamuin ja illoin meidän kaikkien tunteman muotokuvan Johann Sebastian Bachista. Alkuperäistä öljyvärimaalausta säilytettiin hänen lapsuudenkodissaan turvassa toisen maailmansodan pommituksilta. Jo pikkupoikana hän aloitti tutkimusmatkansa Bachin musiikkiin, ja nykyään hänet tunnetaan yhtenä säveltäjän huomattavimmista tulkitsijoista – tähän kirjaan hän on kiteyttänyt tuon elämäntaipaleen keskeiset oivallukset. Viimeisimpien Bach-tutkimusten tuella Gardiner yltää aiempaa pidemmälle, sillä hän kuvaa ihastuttavan havainnollisesti, millaisessa Euroopassa Bach eli, millaisia uusia ideoita hän kehitteli, miten hän työskenteli, miten hänen teoksensa rakentuivat ja miten tuo musiikki saavuttaa ilmaisuvoimansa – samalla Gardiner rohkaisee kysymään, mitä tämä kaikki kertoo säveltäjästä itsestään, ihmisestä nimeltä Johann Sebastian Bach.

John Eliot Gardiner on loistava kertoja: hänellä on harvinainen taito asettaa kamera aina oikeaan paikkaan. Pitkässä ja mukaansatempaavassa tarinassa kaikki on esitetty selkeästi, elämä ja musiikki asettuvat historialliseen perspektiiviin, jossa jokaisella yksityiskohdalla on sijansa ja kaikki kannanotot ovat valaisevia. Jo yksin elämäkertana tämä kirja on erinomainen, mutta musiikin ymmärtämistä rikastuttavana lukukokemuksena se on korvaamaton. Opin valtavasti ja tiedän palaavani tähän teokseen yhä uudelleen. (Philip Pullman)

Mitä vaikuttavin kirja! Sen lisäksi, että se toimii oppaana J. S. Bachin moniin suurimpiin teoksiin, siinä piirretään harkitusti muotokuvaa säveltäjästä ja hänen luovasta luonteestaan. Gardiner hyödyntää kaikkein viimeisimpiä tutkimustuloksia ja esittelee merkittävällä tavalla uutta aineistoa. Tämän kirjan tunteminen tulee olemaan yhtä välttämätöntä tutkijoille kuin suurelle yleisölle. (John Butt)

Miten tyypillistä John Eliot Gardineria! Syvällinen oppineisuus yhdistyy intohimoon ja innostukseen. Hänen kirjansa lietsoi minuun pakottavan halun rynnätä kuuntelemaan kaikkea tuttua ja tuntematonta musiikkia, josta hän kirjoittaa. Ihmeellinen aarrearkku. (Sir Simon Rattle)

Hieno saavutus, oppinut, eloisa, vastakarvainen, keskustelua herättävä ja perusteellinen. Kaikkien suurten taiteilijaelämäkertojen tapaan tässäkin rakennetaan menneisyydestä nykyhetkeen kantava silta, jota pitkin taiteilijan tuotanto saatetaan uuteen elämään. (Ian Bostridge)

Kustantaja: Fuga
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789529351060
Ilmestymisvuosi: 2015
Kirjastoluokka: 991 Elämäkerrat

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.