YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Kuningaslaulaja

Helminen, Marjut

Kuningaslaulaja on kertomus taiteilijan kutsumuksesta, nöyryydestä, epäonnistumisen pelosta ja riittämättömyyden tunteesta, aina vastakohtaansa hybrikseen saakka; taiteesta ja taiteilijoista vallanpitäjien palveluksessa - suojeluksessa ja alaisuudessa -, monitahoisista hyötysuhteista, yhteiskunnan kerrostumista ja yksilön liikkeistä niiden välillä.

Kertomus sijoittuu Georgian kulttuurihistoriaan, johon kirjailija paneutui työskennellessään alueella vuosina 1998-2000. Kuvitteellisessa, löyhästi todellisiin tapahtumiin perustuvassa tarinassa kirjailija Marjut Helminen hyödyntää kolmesataa vuotta sitten eläneen Sayat Novan suorapuheista lyriikkaa.

"Minun vettäni eivät muut juo, / se on eri lähteestä. / Minun sanojani eivät muut lausu, / ne ovat eri kirjasta. // Älä luule, että olen hiekkaa: / olen luja kallionlohkare. / Kuin vuolas virta, joka ei koskaan kuivu, / älä yritä ammentaa minua tyhjiin." (Sayat Nova, suom. Marjut Helminen.)

 

Kustantaja: Partuuna
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789527504116
Ilmestymisvuosi: 2023
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter1
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.