YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Taiga - EtnoGraafinen matkakertomus

Hukkanen, Sanna

Nyky-Venäjällä vähemmistökansat saavat tanssia eksoottisissa puvuissa sydämiensä kyllyydestä, mutta omankielinen radioasema on jo liikaa. Taiga - EtnoGraafinen matkakertomus vie lukijan maailmaan ennen koronaa ja sotaa, kun rajat ylittävä yhteistyö sukulaiskansojen välillä oli vielä mahdollista.

Neuvostoajan karmivat puhdistukset saavat konkreettisen muodon paikallisten ihmisten muistoina. Nykyhetki muistuttaa koko ajan enemmän ja pelottavammin historiaa. Suomalainen sarjakuvataiteilija ja moskovalainen lingvisti tasapainottelevat matkoillaan vainoharhan ja huumorin rajamailla. Sittemmin heidän huolensa ovat osoittautuneet alimitoitetuiksi. Vaikka maailma syöksyi äkillisesti raiteiltaan helmikuussa 2022 ja yhteydet rajan yli katkesivat, suomalais-ugrilaiset vähemmistökansat jatkavat taisteluaan olemassaolostaan, aivan kuten ennenkin, sekä Venäjällä että Suomessa.

Matkalaiset kohtaavat uhanalaisia kieliä puolustavia aktivisteja: maalaismummoja, urbaaneja nuoria, toimittajia ja shamaaneja, joiden tarinat saavat heidän maailmankuvansa rakoilemaan. Hantit, marilaiset, ersät ja komipermjakit tuntuvat säilyttäneen muinaisen luonnonuskon katkeamattomana perinteenä. Onko heidän luontoyhteytensä terveemmällä pohjalla? Kulkiessaan entisaikojen etnografien jalanjäljillä matkaajat tutustuvat myyttiseen karhuun ja kultaiseen jumalattareen. Taigassa on edelleen taikaa.

Sanna Hukkanen on joensuulainen sarjakuvataiteilija ja kuvittaja, joka uskoo sarjakuvataiteen voimaan muutoksen ja toivon välineenä. Taiga on Hukkasen viides sarjakuva-albumi. Kirjan matkat liittyvät Elävä kieli -yhteisötaidehankkeeseen, jossa vähemmistökieliaktivistit tekivät ruohonjuurisarjakuvia heille merkityksellisistä aiheista vuosina 2015-2019. Taigan tarinat perustuvat sarjakuvamuotoisille päiväkirjamerkinnöille, joita syntyi useamman luonnoskirjan verran pitkillä junamatkoilla läpi Venäjän.

 

Kustantaja: Zum Teufel
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789527454541
Ilmestymisvuosi: 2023
Kirjastoluokka: 85.32

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen3
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.