Ihmisen kosmos

Marchant, Jo

Ihmisen kosmos ei ole tavallinen avaruuskirja. Teos kertoo tähtitaivaan merkityksestä inhimilliselle kulttuurille: miten tähtitaivas ja sen tutkiminen ovat vaikuttaneet uskontoihin, taiteeseen, tieteeseen ja politiikkaan aina varhaisista myyteistä moderniin maailmaan. Kuningas saattoi julistaa itsensä kaiken keskellä säteileväksi aurinkokuninkaaksi vasta kun tiede oli asettanut Auringon Maan sijasta keskelle silloista maailmankaikkeutta. Teos tuo historiaan uusia näkökulmia ja muodostaa ymmärrettävän ja punnitun näkemyksen kulttuurimme ja avaruuden välisestä yhteydestä.

Teos on ajankohtainen, ihmiskunta etsii paikkaansa kosmoksessa uusien avaruusluotainten ja tutkimusten siivittämänä. Ihmisen kosmos kertookin enemmän meistä ihmisistä kuin avaruudesta.

Palkittu tiedekirjoittaja Jo Marchant tempaa meidät mukaansa matkalle ajassa ja paikassa ja osoittaa, kuinka käsityksemme taivaista ovat vaikuttaneet sivilisaatiomme kehityksen jokaiseen vaiheeseen. Alkuteos on valittu seitsemässä eri yhteydessä vuoden parhaaksi kirjaksi.

 

Kustantaja: Ursa
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789527443132
Ilmestymisvuosi: 2022
Kirjastoluokka: 52; 90.2

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen3
Rosebud Citycenter1
Rosebud Kaivopiha3
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.