YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Siriuksen varjo ja muita runoja

Merwin, W. S.

William Stanley Merwin (1927-2019) oli amerikkalainen runoilija sekä buddhalainen ekofilosofi ja ekoaktivisti. Merwin julkaisi 26 runoteosta, ja hänet palkittiin kahdesti runouden Pulitzer-palkinnolla. 

Kirjailijan pitää kirjoittaa, mutta se ei yksin riitä. William Stanley Merwin oli sitä mieltä, että pitää myös tehdä jotakin konkreettista luonnon monimuotoisuuden hyväksi. Kun Mervin vuonna 1977 asettui asumaan Mauin saarelle Hawaijille, hän perusti palmutarhan hylätylle ananasplantaasille. Yli neljä vuosikymmentä hän kirjoitti aamut ja hoiti puutarhaansa iltapäivät. Hän ehti istuttaa yli kolmetuhatta puuta, jotka edustavat yli neljääsataa eri palmulajia. 

Merwinin tuotanto on laaja ja monipuolinen. Sen kaaressa näkyy kehittyminen teknisesti taitavasta nuoresta runoilijasta kantaaottavaksi luonnonsuojelijaksi ja sodanvastustajaksi, joka käyttää runokieltä varsin vapaasti omiin tarkoituksiinsa. Runoissa Merwin tuntuu olevan kotonaan yhtä lailla inhimillisten kysymysten kuin luonnon ilmiöiden äärellä. Kirkkaimpana nousee kuitenkin näkyviin hänen näkemyksellisyytensä. Vaikka runous ei ehkä pelasta maailmaa, näyttää Merwin omalla esimerkillään, että yhdessä käytännön toiminnan kanssa runous tuo toivoa ja voi myös muuttaa maailmaa. 

Merwin käytti suuren osan elämästään asioiden yksinkertaistamiseen mutta hän ei koskaan kiellä asioiden moniulotteisuutta, kontekstuaalisuutta tai intersubjektiivisuutta. Myöhempien vuosien kokoelmia sävyttävät buddhalaissävytteinen viisaus, näkemisen teemat, luonnon ja ihmisten samanarvoisuuden korostaminen sekä vanhuuteen totuttautuminen. 

Siriuksen varjo ja muita runoja sisältää runoja W.S. Merwinin seitsemästätoista eri kokoelmasta. Runot on suomentanut runoilija Kimmo Räntilä, joka on aiemmin suomentanut Robert Lowellia. 

Kustantaja: Parkko
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789527302118
Ilmestymisvuosi: 2023
Kirjastoluokka: 82.2

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.