YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Modernin maailman kriisi

Guénon, René

René Guénon (1886-1951) oli ranskalainen kirjailija ja metafyysikko, joka tunnetaan uskonnonfilosofisen traditionalistisen koulukunnan edustajana. Kirjoituksissaan hän pyrki soveltamaan itämaisia uskonnollisia traditioita länsimaiseen ajatteluun. Guénonin vaikutus ulottuu vertailevasta uskontotieteestä poliittiseen filosofiaan.

Vuonna 1927 ilmestynyt "Modernin maailman kriisi" kuuluu Guénonin pääteoksiin, ja sitä voidaan pitää hänen ajatustensa kokoavana julistuksena. Teos käsittelee länsimaisessa kulttuurissa syntynyttä kriisiä, joka on levinnyt kauas syntyalueeltaan ja muuttunut globaaliksi. Länsimaista elämää leimaa Guénonin mukaan perinteiden hylkääminen, tiedon korvaaminen toiminnalla, käsistä riistäytynyt individualismi ja sosiaalinen hajaannus. Guénon jäljittää kriisin alkuperää ja tarkastelee länsimaisen kulttuurin mahdollisuuksia löytää juurensa uudelleen tai säilyttää tradition siemenet parempien aikojen varalle.

"Modernin maailman kriisi" on ensimmäinen suomennettu Guénonin teos. Laitos sisältää kääntäjä J. J. Suutarisen kattavan esipuheen.

 

Kustantaja: Kiuas
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789527197394
Ilmestymisvuosi: 2024
Kirjastoluokka: 11

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.