Suomalainen kiipeilyopas

Korosuo, Saku

Kiipeily on monipuolinen ja kiehtova harrastus, jossa yhdistyvät voima- ja tekniikkaharjoittelu, ongelmanratkaisukyky sekä luonnossa liikkuminen. Kiipeilyä voi harrastaa Suomessa monipuolisesti, vaikka meiltä puuttuvat vuoret tyystin. Suomen maaperä on kuitenkin täynnä pienempiä kallioita ja siirtokivilohkareita, jotka sopivat kiipeilyyn erinomaisesti. Sisäkiipeilykin on kasvattanut suosiotaan voimakkaasti. Kiipeily on tällä hetkellä yksi nopeimmin kasvavista liikuntamuodoista Suomessa. Moniin suurempiin kaupunkeihin on viime vuosina perustettu kiipeilyhalleja ja harrastajia arvioidaan olevan jo n. 50 000, kun vielä kymmenen vuotta sitten heitä oli vain muutama tuhat. Kilpaurheiluna kiipeily esiintyy ensimmäisen kerran Tokion olympialaisissa 2020.

Suomalainen kiipeilyopas on ensimmäinen kattava suomenkielinen johdatus lajiin. Se esittelee kaikki kiipeilymuodot joita Suomessa voi harrastaa ja käy läpi keskeisimmät turvalliseen kiipeilyyn tarvittavat taidot. Se sopii niin vasta-alkajille kuin pidempään kiivenneille ja sitä voi hyvin käyttää kiipeilykurssien oheismateriaalina.

Saku Korosuo on sertifioitu köysiteknikko (IRATA) ja kalliokiipeilykouluttaja (RCI/UIAA). Hän on kiipeillyt yli viisitoista vuotta ja vetänyt satoja kiipeilykursseja. Hän on kiipeillyt laajalti ympäri maailmaa, mm. ensimmäisenä suomalaisena noussut yksin Kalifornian Yosemitessa sijaitsevan tuhatmetrisen El Capitanin. Työkseen Saku tekee korkean paikan köysitöitä öljynporauslautoilla eri puolilla maailmaa.

Kustantaja: Aula 2
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789527190203
Ilmestymisvuosi: 2017
Kirjastoluokka: 79.43

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.