YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Nicky Rothen : 13

Österman, Nalle

Nicky Rothenin (s. 1984 Kemi) "13" on varmasti kaikkien aikojen rankin, raain, rohkein, räkäisin, raadollisin ja rehellisin suomalainen rock-elämäkerta.

Ensimmäisessä autobiografiassaan Rothen käy läpi kirjailija-toimittaja Nalle Östermanin (s. 1973 Helsinki) kanssa harvinaisen avomielisesti ja avarakatseisesti oman elämänsä kipupisteitä - aina alkoholismistaan ja narkomaniastaan mielisairaalakäynteihin sekä itsemurhayrityksiinsä.

Surumielisyytensä vastapainoksi 13 sisältää paljon mustaa huumoria ja myös radikaalimpia kannanottoja, mitä tulee muun muassa koronavirukseen, naisiin, suomalaiseen huumepolitiikkaan sekä homo- ja biseksuaalisuuteen.

Eikä yksikään kivi jää kääntämättä, kun Rothen paljastaa vihdoin koko totuuden, mitä oikein tapahtui Multi Climex -yhtyeen "seksikohukeikalla" Iisalmen Sandelsrockissa kesällä 2010, jota puitiin iltapäivälehtien lööppien jälkeen oikein käräjillä asti.

Nicky Rothen on tehnyt ammattimuusikkona jo yli 20 vuoden mittaisen uran, jonka aikana hän on soittanut, keikkaillut ja kiertänyt maailmaa muun muassa Andy McCoyn, Therapy?:n, Mustaschin ja Lordin kaltaisten tähtien kanssa.

Mutta miten selvitä elämästä, kun unelmat käyvät ensin toteen ja sitten karisevat, kunnes jäljelle jäävät vain päihde- ja mielenterveysongelmat sekä taakse loistokas tulevaisuus?

"Mun elämässä on se ongelma, että kun mä olen lapsesta asti elänyt sitä kodin katastrofia; on ollut poliisipiirityksiä ja vittu kaiken maailman sekoilua, missä esimerkiksi mun isän kännikaverit ovat kusseet mun päälle ja röhöttäneet vain paskaista naurua, niin jos mulla on asiat hyvin... Mulla on taipumusta sellaiseen, että mä ryssin ne itse tahallaan, jotta se katastrofitila iskee päälle. Se kun on pienestä pitäen ollut mun normaalitila. Mikä toisille taas saattaa olla harmoninen ja hyvä fiilis, että voi luottaa siihen, miten huomenna on kaikki hyvin, niin mulla se ei mene niin. Sen sijaan mä pakenen aina paikalta." (Nicky Rothen)

 

Kustantaja: Frank Cray Publishing
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789526968360
Ilmestymisvuosi: 2022
Kirjastoluokka: 78.99

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen10+
Rosebud Citycenter2
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio2
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.