YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Jokainen on vähän homo - Tarinoitu laulukirja
Ei saatavilla

Jokainen on vähän homo - Tarinoitu laulukirja

Takalo, Jukka

 

Kirjassa lauluntekijän omat kertomukset laulujen taustoista ja synnystä yhdistyvät laulukirjaan, josta löytyvät myös sanat ja kitarasoinnut. Teoksessa keskitytään vuonna 2011 julkaistun Vastarannan laulut -albumin lauluihin. Tuolloin entinen Aknestikin suomirokkari löysi sisältään kantaaottavan kuplettimiehen ja syntyivät mm. laulut Jokainen on vähän homo ja Elämä on vittu(maista murehtimista).

 

”Sain ensimmäisen kitarani Mikko-enolta, ja ensimmäinen kappale, jonka kitaralla opettelin, oli Sleepy Sleepersin Liuskis läyskis lepakko. Sarjanumeron (187033) perusteella Landola on valmistettu vuonna 1968 Pietarsaaren nuuskakellon kupeessa.”

 

”Susannasta tuli myöhemmin tanssija. Hänen isänsä oli lääkäri tehtaan terveysasemalla. Ensimmäisenä koulupäivänä kävelimme yhtä matkaa ja käsi kädessä punaiselle vanhalle koululle. Koulun pihalla jalkapalloa pelattiin pelkillä nahkapallon sisuskumeilla ja Itse kukko linnan päällä -leikkiä nujuttiin lumikasojen päällä.

Suhde Susannaan jatkui pakkasiin. Muutimme jouluna keltaisista kerrostaloista rintamamiestaloon vuokralle ja sain oman vinttihuoneen. Nukkumaan mennessä mietin ullakolta löytyneiden miestenlehtien kuvia. Alastomien naisten raukeat katseet ja Susanna sekoittuvat mielessäni oudosti ja kikkeli meni turraksi.”

 

”Keskityimme soittamaan nättiä brittipoppia ja laulamaan kaloista, tytöistä ja jäätelöstä. Syntyi se Aknestik, jonka ihmiset parhaiten tuntevat. Parin omalle Lota Lota -levymerkille tehdyn vinyylin jälkeen pääsimme levyttämään legendaariselle Poko Rekordsille.”

 

Jukka Takalo palkittiin vuonna 2014 Oulun kirjailijaseuran Teuvo Pakkala -kirjallisuuspalkinnolla.

 

” Takalon tapa palauttaa asioita mieleensä muistuttaa paljon hänen tapaansa kirjoittaa lyriikoita: periaatteessa reitti on selkeä, mutta kaikkea muuta kuin suora. Asioiden olennaiset puolet tuodaan esiin hieman erilaisista kulmista, ja se jos mikä tekee tekstistä – kuten herran lyriikoistakin – nautittavia.”


Desibeli.net 27.8.2014

Kustantaja: Nispero
Sidosasu:
ean: 9789526626062
Ilmestymisvuosi: 2014
Kirjastoluokka: 78

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.