YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Taiteenrakastajan tunnustuksia
Ei saatavilla

Taiteenrakastajan tunnustuksia

Guggenheim, Peggy

Guggenheimin suvun nimi tuli suomalaisille tutuksi viimeistään alkuvuodesta 2011, kun paljastui että Helsinkiin suunnitellaan Guggenheim-museon perustamista. Guggenheimin suvun tunnetuin henkilö on taiteenkerääjä, galleristi, mesenaatti ja kulttuurivaikuttaja Peggy Guggenheim (1898-1979).

Yhdysvalloissa syntynyt Guggenheim eli suuren osan elämästään Euroopassa, ennen kaikkea Pariisissa, Lontoossa ja Venetsiassa. Taiteen ystävänä ja keräilijänä hän ehti tutustua moneen keskeiseen 1900-luvun kuvataiteen ja muiden kulttuurin alojen suuriin vaikuttajiin. Peggy Guggenheimin omaelämäkerta viliseekin tuttuja nimiä; hän oli muun muassa Pablo Picasson, Samuel Beckettin, Max Ernstin, Jackson Pollockin ja monen muun ystävä, rakastaja tai puoliso.

Guggenheimin Taiteenrakastajan tunnustuksia on elävästi kirjoitettu, lämmintä ja hetkittäin pisteliästäkin huumoria sisältävä omaelämäkerta, joka piirtää paitsi kuvan suuresta taidevaikuttajasta myös 1900-luvun taidepiireistä.

Suomenkielisessä laitoksessa on myös Helsingin taidemuseon johtajan Janne Gallen-Kallela Sirénin esipuhe. Gallen-Kallela Sirén on toiminut aktiivisesti Guggenheim-museohankkeessa ja hänellä on erityinen rakkaussuhde New Yorkin Guggenheimmuseota kohtaan.

Kustantaja: Helsinki-kirjat
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789525874723
Ilmestymisvuosi: 2011
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.