Neljän merkki

Conan Doyle, Arthur

 

Sherlock Holmes ja hänen uskollinen apurinsa tohtori Watson saavat uuden tehtävän. Neiti Mary Morstanin isä on kadonnut, ja tapahtuma liittyy hävinneeseen arteeseen. Kauhea kuolema, salaperäiset kirjeet, myrkkynuolet ja Holmesin terävä äly johdattavat parivaljakon hyvin eriskummallisen rikollisjoukon jäljille. Sir Arthur Conan Doylen teokset ovat dekkarikirjallisuuden kiistattomia klassikoita, jotka välittävät tarkan ajankuvan viktoriaanisesta, sumuisesta Lontoosta ja ympäröivästä kolonialistisesta maailmasta. Sherlock Holmesista on kaikkien salapoliisien kantaisä, jonka nokkelalle päättelykyvylle ei löydy vertaa.

 

Kirjailija:

Sir Arthur Conan Doyle (1859–1930) syntyi Edinburghissa. Hän opiskeli Stonehurst Collegen jesuiittakoulussa, mutta hylkäsi perheensä roomalaiskatolisuuden. Hän opiskeli lääketiedettä ja valmistui silmälääkäriksi, mutta saatuaan kirjallista menestystä jätti ammatin 1890. Suuri osa hänen kirjallista tuotantoaan heijastelee hänen tieteellisen rationalismin mukaista maailmankatsomustaan.
Sherlock Holmes ja tohtori Watson olivat nähneet päivänvalon vuonna 1887. Kuuluisuutta tämä parivaljakko alkoi saada vuodesta 1891 alkaen, jolloin Doylen novelleja alkoi ilmestyä Strand-lehdessä. Vuonna 1893 monen kustantajan hylättyä Doylen kohonneen palkkiovaatimuksen tämä matkusti Reichenbachin putouksille ja päätti toisen sarjan Sherlock Holmes -tarinoita salapoliisin tuhoutumiseen putouksilla. Lukijoiden ja ihailijoiden voimakkaista vastalausesta huolimatta Doyle pysyi päätöksessään 10 vuotta ja herätti Holmesin uudelleen henkiin vasta 1902.

Kustantaja: Basam
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789525734423
Ilmestymisvuosi: 2009
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus
Lajityyppi: Rikos ja jännitys

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.