YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Maailma rakastajana ja minuutena - keinoja maailmanlaajuisen ympäristö-

Macy, Joanna

Legendaarinen ympäristöaktivisti, filosofian tohtori, systeemiteorian ja buddhalaisuuden tutkija Joanna Macy vastaa klassisen kirjansa uudessa laitoksessa aikamme polttavimpaan haasteeseen: miten säilyttää tarmo taistelussa elämän säilyttämiseksi planeetallamme, kun aika on käymässä vähiin ja ongelmat näyttävät monen mielestä aivan liian vaikeilta ja suurilta ratkaistaviksi?

Macyn viesti on selkeä: toivoa ei pidä heittää, päinvastoin. Globaalin ekokatastrofin torjumiseksi on tunnettava sen juuret. Macy osoittaa, että suurin syy nykyiseen ympäristökriisiin piilee opituissa asenteissa ja sitkeästi säilyneessä, vääristyneessä maailmankuvassa, jonka mukaan maailma on jotakin ihmisestä erillistä.

Onneksi tälle dualistiselle näkemykselle on tarjolla vaihtoehtoja. Macy muistuttaa, että maailmaan on suhtauduttu ihmiskunnan historiassa muillakin tavoilla: se on nähty myös rakastajana tai jopa suurempana minuutena. Hindulaisuudessa elämä on suuri kokonaisuus, rakkauden tanssi, johon kaikki elollinen ottaa osaa. Buddhalaisuudessa maailmalla ja minuudella ei ole eroa: ne ovat yhtä.

Macyn sanoma on lujan optimistinen. Sen enempää aktivistien kuin tavallisten kansalaistenkaan ei tule heittää toivoaan, vaikka panokset ovat nyt korkeammat ja haasteet suurempia kuin koskaan. Maailma rakastajana ja minuutena on korvaamaton opas tälle matkalle: se muistuttaa, että maailman muuttaminen vaatii ennen kaikkea asenteiden muuttamista.

Kustantaja: Viisas Elämä
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789525734355
Ilmestymisvuosi: 2009
Kirjastoluokka: 17.3; 50.1
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2306Basam Books

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.