YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Huomispäivän vartijat

Saxell, Jani

Jani Saxellin novellikokoelman tulevaisuusvisiot tarkentavat katsetta omaan aikaamme. Kun huomispäivän varjo lankeaa huomaa, että tämä päivä oli kuitenkin aurinkoinen. Kaiken tulevaisuuden ja menneisyyden hallinnan harhoissa pienellä ihmisellä on suurin merkitys. Tämän Saxell tuo hienosti, lohduttomuuden keskellä myös huumoria viljellen, esille.

Kokoelma koostuu kuudesta tarinasta joissa liikutaan 2010–20-lukujen Helsingissä, Pariisin 1950-luvun eksistentialistipiireissä, Pietarissa, Jeb Bushin Yhdysvalloissa ja Lähi-idässä. Tapahtumien skaala ulottuu sekoilevan metrovartijan päänsisäisistä nyrjähdyksistä maailmanloppuun.

Saxell kuvaa yhtä täsmällisesti arkitodellisuutta kuin tulevaisuusfantasioita luoden kiinnostavia henkilökuvia ja uskottavia vaihtoehtoisia todellisuuksia. Novelleista löytää niin Scorsesen Taksikuskin sielunveljen kuin päivitetyn version Kafkan Amerikasta.

Kolmannessa kaunokirjallisessa teoksessaan Saxell laajentaa kirjailijakuvaansa globaaliin suuntaan ja science fictioniin, fantasiaan ja lähiötason maagiseen realismiin. Toisaalta hän liikkuu edelleen vahvasti suomalaisessa arjessa ja yhteiskunnallisuudessa.

Jani Saxell (s. 1972) on helsinkiläinen kirjailija ja journalisti. Hänen aiempi tuotantonsa koostuu novellikokoelmasta Ensilumi (WSOY 2002) ja romaanista Minä, Lotta ja Päivikki (WSOY 2003). Saxell on toimittanut artikkelikokoelma Kaikenlaisia kasvissyöjiä (Animalia 2001) ja taiteilijaryhmä Kiilan albumin (Like 2005). Hänen lehtijuttujaan, kritiikkejä ja esseitä on julkaistu kymmenen vuoden aikana noin 50 lehdessä sekä erilaisissa artikkelikokoelmissa. Hän voitti J. H. Erkon novellikilpailun vuonna 2000.

Kustantaja: Avain
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789525524420

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.