Perinnöttömien perinne

Viren, Eetu; Vähämäki, Jussi

Perinnöttömien perinne tarkastelee Karl Marxia poliittisena ajattelijana ilman sosialismin peikkoa ("mi’ hyytävi veren") ja akateemisen marxismin patsastelun ulkopuolella. Kirja rakentaa Marxin käsitteistä työkalupakkia nykykapitalismin ja sen keskeisten konfliktien tutkimiseen. Tarkoituksena on astua Marxin kanssa tehtaasta ulos yhteiskuntaan, työtaisteluista työn vastaisiin taisteluihin.

Marxin ajattelun keskeisten käsitteiden tutkimisen kautta tarkastellaan ennen kaikkea sitä, miten työvoimaa kapitalismissa alistetaan ja organisoidaan. Miten poliittisesti tuotetaan työläinen, jonka on pakko myydä työvoimaansa markkinoilla ja alistua pääoman komennossa tehtävään työhön? Millaisia ovat työvoiman kamppailut työstä vapautumiseksi nykykapitalismissa? Mitä Marxin käsitteitä voidaan vielä hyödyntää kapitalismin analyysissa? Marxin ohella työkaluja etsitään "perinnöttömien perinteen" sekalaisesta joukosta, esimerkiksi Gilles Deleuzen ja Félix Guattarin, Michel Foucault’n ja marxilaisten feministien kirjoituksista.

Sisällys:

I Perinnöttömien perinne

II Niin sanottu alkuperäinen kasautuminen

III Pako palkkatyöstä

IV Työvoima

V Luokat ja luokkataistelu

VI Tuottava ja tuottamaton työ

VII Kaksi arvolakia

VIII Marxismi ja nihilismi

IX Kapitalismin kriisi

Kirjoittajat:

Eetu Viren kirjoittaa muun muassa YTTT- ja Uudet barbaarit -verkkojulkaisuihin sekä toimii Vapaa liikkuvuus -verkostossa. Hän on aiemmin toiminut esimerkiksi EuroMayday ja Vapaa Helsinki -verkostoissa sekä Megafoni-verkkolehdessä.

VTT Jussi Vähämäki on aikaisemmin kirjoittanut muun muassa teokset Elämä teoriassa (Tutkijaliitto 1997), Yhteisö ja politiikka (YTY 1997), Kuhnurien kerho (Tutkijaliitto 2003) sekä Itsen alistus (Tutkijaliitto/Like 2009). Vähämäki on myös suomentanut runsaasti euroop­pa­lais­ta filosofiaa.

Kustantaja: Tutkijaliitto
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789525169782
Ilmestymisvuosi: 2011
Kirjastoluokka: 11

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 8
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.