YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Liian haurasta kuvaksi

Pitkänen-Walter, Tarja

Abstrakti ilmaisu, esittävän kuva-aiheen hylkääminen, on ollut olennainen juonne modernissa maalaustaiteessa. Tarja Pitkänen-Walter pohtii kirjassaan, millä tavoin esitettynä abstrakti voisi puhutella ihmisiä tänä päivänä. Miten maalaus ylipäänsä tulisi määritellä?

Pitkänen-Walter tulkitsee maalauksen ja maalaamisen moniaistiseksi ymmärtämisen tapahtumaksi, jossa valmiit kuvat ja kategoriat rikkoutuvat, samoin oletus itseään ilmaisevasta taitelijanerosta. Psykoanalyyttisen teorian avulla hän käsittelee muun muassa mielikuvaa taiteellisen työskentelyn välineenä sekä subjektiuden muotoutumista maalausprosessissa. Tarkastelun kohteena on myös kuvien asema modernissa kulttuurissamme. Mitkä ovat maalauksen keinot ravistella yhä tiiviimmin kuviin sidottua ja kuvista riippuvaista todellisuuskäsitystämme?

Tarja Pitkänen-Walter on kuvataiteilija ja Kuvataideakatemian maalaustaiteen osaston professori. Tämä kirja on osa hänen Kuvataideakatemiaan tekemänsä tohtoritutkinnon opinnäytettä, jonka taiteellisen osuuden muodostavat Galleria Artinassa Helsingissä ja Nykytaiteen museo Kiasman Studio K:ssa pidetyt näyttelyt.

 

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789524718691
Ilmestymisvuosi: 2006
Kirjastoluokka: 70
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Taide

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.