YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Swimming underground: Vuoteni Andy Warholin tehtaassa

Woronov, Mary

”Tipauttaa kaikki muut Warhol-kirjat hyllystä ja potkii niitä perseelle.”
– Elokuvaohjaaja John Waters

Mary Woronov on näyttelijä, tanssija, kirjailija ja kuvataiteilija, joka tunnettiin 60-luvulla lähinnä Velvet Undergroundin ruoskatanssijana. Woronovin synkän loistokkaat muistelmat vuosistaan Andy Warholin Factoryssä järisyttävät suoruudellaan, osumatarkkuudellaan ja viileydellään. Vuonna 1964 Woronov jätti collegen liittyäkseen Andy Warholin seurueeseen, johon kuuluivat tuolloin Lou Reed, Nico, Gerard Malanga, Ondine, International Velvet, Rotten Rita ja Billy Name. Woronov kuvaa matkaansa sopeutumiskyvyttömästä oppilaasta näyttämöä hallitsevaksi dominaksi ja omaehtoiseksi naiseksi, joka seisoo julmimpienkin mielenliikkeidensä takana.

Tutustumme myös kukkaisajan kääntöpuoleen, maailmaan, jota määrittivät raivokkaalla antaumuksella nautitut huumeet, raaka seksi, dekadentit elämäntavat ja kollektiivinen vainoharhaisuus. Woronov kuvaa Factoryn piirin taiteellisia aikaansaannoksia, kuten undergroundelokuvien filmauksia ja Velvet Undergroundin ympärille kehitettyä ruoskatanssishowta, sekä hallusinatorisia näkymiä ja suunnittelemattomia tekoja. Pistävimpiä ovat kuvaukset Warholin leiriläisten epätoivosta ja turhautumista: mustasukkaisuusdraamoista, yleisestä paranoiasta, silkasta ilkeydestä ja addiktioiden orjuudesta.

”Paras Warholista kirjoitettu kirja.”
– Lou Reed

”Hämmentävän kiinnostava: absurdi, härski ja vaikuttava.”
– Observer

”Tarkin saatavilla oleva selonteko elämästä Andy Warholin Factoryssä kuusikymmenluvulla.”
– The Times

"Se kohoaa kuitenkin kirjoittajan kriittisen ja ironisen lähestymistavan vuoksi kevyesti tavanomaisen sensaatiokirjallisuuden yläpuolelle. Teos on alusta loppuun asti kiehtovaa, jopa hämmentävää luettavaa."
– Eero Hirvenoja, Kulttuurivihkot

"Kaaoksesta ja ristiriidoista kumpuava luovuus näkyy selvimmin Woronovin kirjoitustyylissä ja kielessä. Se on uskomattoman elävää, kokeilevaa ja värikästä."
– Pekka Wahlstedt, Kaleva

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789524716895
Ilmestymisvuosi: 2006
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Musiikki2307

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen4
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.