Globaali kansalaisyhteiskunta: vastaus sodan ongelmaan

Kaldor, Mary

Takaako kaikkialla vahvistuva kansalaisyhteiskunta maailmanrauhan?

Sanat ”globaali” ja ”kansalaisyhteiskunta” kuuluvat nykyään oleelli­ses­ti ai­kam­me poliittiseen keskusteluun. Mary Kaldor esittää, että kansalais­yhteiskunnan uusi tuleminen on ymmärrettävä osana globalisaatiota eikä se enää pysy yksittäisten valtioiden rajojen sisällä. Diktatuurimaiden toisinajattelijat, Keski-Amerikan maattomat työläiset, maamiinojen vastustajat, kehitysmaa-aktivistit ja jopa uskonnolliset fundamentalistit voivat nykyään verkottua samanmielisten ryhmien kanssa kaikkialla maailmassa. Näin ne voivat painostaa paitsi kansallisia hallituksia myös yleismaailmallisia instituutioita. Tämä synnyttää uusia mahdollisuuksia ihmisten todelliselle vapautumiselle ja tarjoaa samalla rauhanomaisen ratkaisun globaaleihin ongelmiin.


Mary Kaldor on London School of Economicsin professori, jonka laajasta tuotannosta on aiemmin suomennettu teos Uudet ja vanhat sodat (Taifuuni, 2001). Jälkisanat on kirjoittanut toisen julkaisijan, Suomen Rauhanliiton puheenjohtaja Kalevi Suomela.

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789524716413
Ilmestymisvuosi: 2006
Kirjastoluokka: 327

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.