Vallankumousta lavastamassa. Valtion teatterikomitea 1945-1946

Korsberg, Hanna

Hanna Korsberg käsittelee mielenkiintoa herättävällä tavalla vasemmistovoittoisen teatteritaiteen uudistuksia pohtineen Valtion teatterikomitean toimintaa ja sen pyrkimyksiä kohti uutta, valtiollista teatteritaidetta.

Sotien jälkeen kulttuurin kentälle pyrkivät ja pääsivät uudet tekijät. 1945 asetettuun teatterikomiteaan kutsuttiin ajan merkittäviä kulttuurivaikuttajia ja mielenkiintoisia persoonia, kuten yleisradion pääjohtaja Hella Wuolijoki, Kansallisteatterin pääjohtaja Eino Kalima ja maalaisliittolaisen Ilkan päätoimittaja Artturi Leinonen.

Tutkimuksessa vertaillaan edeltäjäänsä myös vuonna 1972 perustettua toista Valtion teatterikomiteaa, jota johti Irmeli Niemi.

FT Hanna Korsberg on teatteritieteen tutkija ja opettaja Helsingin yliopistossa. Tämä teos jatkaa hänen Kansallisteatterin 1940-luvun poliittisia pyörteitä käsittelevän väitöskirjansa aloittamaa keskustelua teatterikentän vaikuttajista ja vaikuttimista.

Pienten teatterikirjojen sarjaa.

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789524714143
Ilmestymisvuosi: 2004
Kirjastoluokka: 77.1

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 2
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.