Mediatajun paluu

Sihvonen, Jukka

Mediatajun paluu on sävykäs ja säväyttävä kartoitus länsimaisen mediakentän kehitystrendeistä, median vaikutusmekanismeista ja mediakulttuurin merkittävimmistä ilmiöistä. Elokuvatutkimuksen professori Jukka Sihvonen luonnostelee lennokkaasti laajoja kehityskaaria mutta ankkuroi ajatuksensa avartaviin havaintoesimerkkeihin.

Huomiot Ozzy Osbournesta, Homer Simpsonista ja Extreme Duudsoneista siivittävät pohdintoja uudesta länsimaisesta sankarista, hölmöstä valkoisesta miehestä, ja Michael Jackson tarjoaa valaisevan polttopisteen mietteille median ruokkimasta keskenkasvuisuudesta. Poiminnat Myyrmannin pommi-iskua, New Yorkin terrori-iskua ja Dianan kuolemaa koskevasta uutismateriaalista puolestaan havainnollistavat analyysia nenäliinajournalismista, joka perustuu median tarpeeseen luoda teennäistä yhteisöllisyyttä sentimentaalisin raportein ”kaikkia yhdistävistä” tragedioista.

Sihvonen korottaa suomalaisen mediakeskustelun uudelle tasolle pilkkomalla osiin ne lähtöoletukset ja motiivit, joihin keskustelussa toistuvat argumentit pohjautuvat. Hänen tuore teoksensa avaa uraauurtavia mediatajun taajuuksia, jotka viitoittavat uusia suuntia myös mediakasvatukselle.

Like on aiemmin julkaissut Sihvosen teokset Liekehtivät nalleverhot (1989) sekä Konelihan värinä (2001).


"Mediatajun paluu kykenee sanomaan mediamaailmasta jotain ennen sanomatonta."
- Lasse Jalonen, Psykologia

"Kirjan "tyhmän valkoisen miehen" analyysi on tärkeä."
- Sami Vainio, Stimulus

 

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789524713160
Ilmestymisvuosi: 2004
Kirjastoluokka: 901

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 2
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.