Voiko tietoa omistaa

Shiva, Vandana

Henkisen omaisuuden tekijänoikeudet, WTO:n Trips-säännöt, geenimuuntelu ja patentit – Vandana Shiva paljastaa, miten teknisiltä ja etäisiltä kuulostavat käsitteet vaikuttavat tavallisten ihmisten arkipäivään.

Ylikansalliset yhtiöt harjoittavat nykypäivän kolonialismia riistämällä kolmannen maailman maanviljelijöitä. Köyhimmät ihmiset, jotka tarvitsevat luontoa eniten ja joilla ei ole muuta pääomaa kuin siemenensä, yrttinsä ja perimätietonsa, ovat joutuneet kansainvälisen, järjestäytyneen ryöstelyn kohteeksi. ”Geenitekniikka ei eroa mitenkään biologisesta sodankäynnistä. Suuryritykset tähtäävät kaikkein köyhimpien elinkeinojen tukahduttamiseen. Juuri niin sodatkin tekevät.”

Intialainen Vandana Shiva on maailmankuulu, palkittu ajattelija ja aktivisti. Hän on tunnettu teknologia- ja kehitysuskovaisuuden kriitikko, ja hänen panoksensa nykymuotoisen taloudellis-poliittisen globalisaation kritiikissä on mittava. Suomeksi häneltä on ilmestynyt aiemmin Taistelu vedestä (Vastapaino).

"Voiko tietoa omistaa täyttää useamman kirjan mentävän aukon suomenkielisessä poliittisessa kirjallisuudessa."
– Teppo Eskelinen, Kumppani

”Maailman huomattavimpia radikaaleja tutkijoita.”
– The Guardian

”Etelän tunnetuin ympäristönsuojelija.”
– New Internationalist

”Shiva on omistanut elämänsä taistelulle tavallisten intialaisten oikeuksien puolesta.”
– Ms. Magazine

"Shivan kirja on faktoja pullollaan. Silti se on kohtuullisen kevyt lukea monien konkreettisten esimerkkien ansiosta. Immateriaalioikeudet koskevat mitä syvimmin tavallisia ihmisiä."
- Erika Weckström, Nuorten Luonto

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789524712033
Ilmestymisvuosi: 2003
Kirjastoluokka: 604

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen4
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 3
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.