Rakastuneita naisia

Lawrence, D. H.

"Se on hirvittävä ja kauhistuttava ja ihmeellinen romaani. Tulet inhoamaan sitä eikä kukaan halua julkaista sitä."

Näin kirjoitti D. H. Lawrence ystävälleen teoksestaan Rakastuneita naisia. Kirjailija oli osittain oikeassa. Lawrencen mestariteos kiersi Lontoossa kustantamosta toiseen, ja se hylättiin kerran toisensa jälkeen. Kirjaa pidettiin säädyttömänä ja "liian vahvana englantilaiselle yleisölle", kuten eräs kustantaja totesi. Lopulta kirja julkaistiin New Yorkissa vuonna 1920, ja siitä tuli yksi vuosisadan kohutuimpia ja arvostetuimpia romaaneja. Lawrencen naiskuva oli aikalaisilleen järkytys: vahvasti tunteva, peloton ja itsenäinen nainen oli englantilaisille lukijoille jotakin aivan uutta. 


Rakastuneita naisia, jota Lawrence itse piti parhaimpana romaaninaan, kuuluu kiistatta maailmankirjallisuuden merkittäviin klassikoihin. Se on monitahoinen ja kiihkeä kuvaus kahdesta sisaruksesta, Gudrunista ja Ursulasta, heidän rakastetuistaan ja tunteidensa ristiriidoista. Lawrence kuvaa herkästi ihmisen vaistoja ja tunteita. Ursulan rakastetussa Birkinissä kirjailija piirtää vain ohuesti verhottua omaakuvaansa. 

Kustantaja: LOISTOpokkarit
Sidosasu: Pokkari
ean: 9789524596282
Ilmestymisvuosi: 2006
Kirjastoluokka: T84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.