YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Kirkkonummen kolmoissurma

Marko, Niemi

Kuka surmasi kokonaisen perheen ja miksi?

Kirja käsittelee yhtä Suomen rikoshistorian järkyttävimmistä ja samalla vaikeimmin ymmärrettävistä rikoksista. Marko Niemi yrittää selvittää mitä tapahtui Kirkkonummella kesäyönä 1990 ja etsii viimeistä johtolankaa tapaukseen, joka on edelleen ratkaisematta.

Vuonna 1990 tehtiin Kirkkonummella poikkeuksellisen raaka rikos. Kokonainen perhe eli isä Veikko Rytkönen, äiti Berit Andersson ja kolmekuukautinen Jessica-vauva tapettiin raa’asti vasta valmistuneen omakotitalon makuuhuoneeseen. Tekijä katosi, pelko jäi.

Keskusrikospoliisi satsasi parhaat voimansa tapauksen selvittämiseen. Silti juttu ei lähtenyt selviämään. Oliko verityö ammattilaiselta tilattu palkkamurha?

Yleisradion pitkän linjan tutkiva rikostoimittaja Marko Niemi selvitteli tapausta lähes vuoden verran. Selvitystyön tuloksena syntyi Viimeinen johtolanka -podcast-sarjan viides kausi, jonka Yle julkaisi maaliskuussa 2023.

Yksi vuosi ei kuitenkaan riittänyt paljastamaan kaikkea oleellista tapauksen taustoista. Juuri kukaan ei halunnut puhua asiasta, eikä ainakaan omalla nimellään. Pelko tuntuu pitävän yhä suut supussa. Nyt Niemi on kääntänyt kaikki kivet ja kannot ja löytänyt jälleen uusia mielenkiintoisia johtolankoja, joita pitkin etenemällä lukija pääsee lähemmäksi tapauksen ratkaisua.

Marko Niemi on rikostoimittaja, joka tunnetaan mm. Poliisi-TV:stä ja Viimeinen johtolanka -podcastista, jossa hän paneutuu suomalaisiin rikostapauksiin. Marko Niemi on raportoinut 30 vuotta kestäneellä true crime -urallaan aiemmin muun muassa huumerikollisuudesta ja erilaisista huijauksista kuten WinCapita-vyyhdistä. Viime vuosina hän on erikoistunut tutkimaan selvittämättömiä henkirikoksia ja katoamistapauksia. Kirkkonummen kolmoissurma on hänen esikoisteoksensa.

 

Kustantaja: Minerva
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789524100410
Ilmestymisvuosi: 2024
Kirjastoluokka: 30.16

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto Tulossa0
Tilattavissa verkosta Ennakkotilaus
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.