YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Salaliittoteorioiden politiikat Yhteiskuntatieteellisiä näkökulmia

Hyvönen, Ari-Elmeri; Pyrhönen, Niko

Uhkakuvat salaliittoteorioiden roolista demokraattisten instituutioiden ja puolueettoman tiedonvälityksen eroosion kiihdyttäjänä ovat syventyneet ja laajentuneet merkittävästi 2000-luvulla. Ufoyhteisöjen kaltaisena kuriositeettina aiemmin nähdyistä salaliittoteorioista on tullut näkyvä osa politiikkaa ja julkista keskustelua niin Suomessa kuin maailmallakin. 

Sellaisetkin salaliittoväitteet, jotka eivät suoranaisesti käsittele näkyviä poliittisia toimijoita, kuten lääketieteeseen tai ruuantuotantoon liittyvät salaliittoteoriat, viittaavat yleensä tavalla tai toisella vallankäyttöön ja piilotettuihin valtasuhteisiin. 

Käsillä oleva kirja kysyy, millaista poliittista kulttuuria salaliittoteorioiden rooli julkisessa keskustelussa edistää. Onko viime vuosien salaliittoteoretisoinnissa jotain uutta? Millä tavalla kysymykset vastuusta kytkeytyvät salaliittoteoretisointiin? Millä tavoin salaliittoteoriat auttavat ymmärtämään demokraattisen politiikan suhdetta totuuteen ja tietoon? 

Tämä teos tarjoaa lukijalleen monenlaisia välineitä hahmottaa salaliittoteorioiden suhdetta poliittiseen päätöksentekoon ja demokraattiseen kansalaiskeskusteluun - erityisesti koskien salaliittoteorioiden asemaa uudessa mediatilassa, jossa erilaisten sisältötyyppien rajat ovat auttamatta hämärtyneet. Kirjan kirjoittajat lähestyvät aihepiiriä moninaisista yhteiskuntatieteelliseen ja humanistiseen tutkimukseen perustuvista näkökulmista, muodostaen yhdessä kattavan läpileikkauksen salaliittoväitteiden ja politiikan suhteesta. 

Kustantaja: Vastapaino
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789523970298
Ilmestymisvuosi: 2023
Kirjastoluokka: 32
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2312uutuustieto

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen7
Rosebud Citycenter2
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.