YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

He tekivät laulun Oolannin sodan soiva tarina

Niinimäki, Pirjo-Liisa; Örjans, Jerker

Kaikki tuntevat laulun Oolannin sota. Sitä on vuosikymmeniä laulettu kouluissa, yhteislaulutilaisuuksissa, partiossa ja sotaväessä. He tekivät laulun - Oolannin sodan soiva tarina kertoo laulun taustat, selvittää suosion syyt ja paljastaa, mitä ”Oolannin fästingissä” Ahvenanmaalla todella tapahtui kesällä 1854 Krimin sodan melskeissä. 
Pääosassa ovat Suomen krenatööritarkk’ampujapataljoonan sotilaat ja heidän verrattomat seikkailunsa. Teos vie lukijat niin taistelujen mylläkkään Bomarsundin linnoitukseen Ahvenanmaalle kuin sotavankeuteen Lewesiin Englantiin, jossa suomalaiset sotavangit yhä muistetaan luku- ja kirjoitustaidostaan ja hyvästä käytöksestään. 

Kirja on kahden tutkijan monivuotisen yhteistyön tulos. Tuntematon tarkk’ampuja pani laulun paperille koukeroisella käsialalla joskus 1850-luvulla, ja siitä syntyi perusteellisten muokkausten tuloksena nykyinen Oolannin sota. Laulun tarina avaa Ahvenanmaan taisteluiden, niihin osallistuneiden suomalaisten sotilaiden ja koko Krimin sodan tarinan mukaansatempaavasti. 

Kustantaja: Vastapaino
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523970175
Ilmestymisvuosi: 2023
Kirjastoluokka: 92.6
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2312uutuustieto

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen5
Rosebud Citycenter1
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.