YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Ruoka, valta ja nälkä 1900-luvun diktatuureissa

Sutinen, Ville-Juhani

"Kansakuntien kohtalo riippuu niiden tavasta ruokailla." (Jean Anthelme Brillat-Savarin, Maun fysiologia)

Herkullinen ja yököttävä kattaus suurten diktatuurien jokapäiväistä elämää notkuvista pitopöydistä murhaavaan nälänhätään.

Millaista oli natsien arkiruoka? Miksi lihaa pidettiin Neuvostoliitossa tärkeänä? Oliko kommunistisella Kiinalla pakkomielle chiliin?

Ville-Juhani Sutien etsii tällaisten kysymysten kautta vastausta siihen, mikä oli ruoan, vallan ja nälän suhde totalitarismissa ja mikä se on yleisemmin yhteiskunnissa. Hänen ruokakulttuuria koskevat pohdintansa eivät kuitenkaan jää pelkkään menneeseen ja nykyhetkeen vaan kurottavat myös tulevaan.

Ruoka on tänäkin päivänä poliittista. Ja se saattaa olla sitä vielä enemmän tulevaisuudessa, kun sodat, pandemiat ja ilmastonmuutos vaarantavat sen saatavuuden.

Ville-Juhani Sutinen on arvostettu ja palkittu kirjallisuuden moniottelija, jolta on julkaistu runokokoelmia, romaaneita, esseeteoksia ja tietokirjoja. Lisäksi hän on kääntänyt muun muassa Mark Twainia, Virginia Woolfia ja Leonard Cohenia. Sutinen on ollut Finlandia-ehdokkaana kahdesti; voitto tuli vuonna 2022 esseekokoelmalla Vaivan arvoista.

 

Kustantaja: Docendo
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523827011
Ilmestymisvuosi: 2024
Kirjastoluokka: 91.8

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter1
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.