YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Nerokas kapinallinen

Imhof, Agnes

Matemaatikko, joka katsoi maailmaa toisin kuin muut

Agnes Imhofin Nerokas kapinallinen on kiehtova historiallinen lukuromaani matemaatikon ja maailman ensimmäisen ohjelmoijan Ada Lovelacen elämästä

Vuoden 1833 Lontoossa kuusitoistavuotias Ada Lovelace, lordi Byronin tytär, on astumassa seurapiireihin skandaalinomaisen rakkaussuhteen jälkimainingeissa. Ada ei kuitenkaan aio tyytyä pelkkään hauskanpitoon, sillä hänen elämänvimmansa ja tiedonjanonsa ovat kyltymättömät.

Kun tieteestä palavasti kiinnostunut Ada saa kuulla Charles Babbagen rakentaneen ihmeellisen laskutoimituksia tekevän laitteen, vaatii hän päästä tutustumaan tämän luomukseen tarkemmin. Vanhoillinen Babbage ei kuitenkaan ole halukas päästämään nuorta tyttöä elämäntyönsä äärelle. Adan ja Babbagen keskinäinen kädenvääntö saa uuden käänteen, kun hurmaava lordi William King astuu Adan elämään.

William on Adan lailla lumoutunut tieteen saavutuksista, ja lordin suojeluksessa Ada aloittaa matkan, joka mullistaa käsityksemme tieteestä. Agnes Imhofin Nerokas kapinallinen on kiehtova historiallinen lukuromaani Ada Lovelacesta, joka traagisen lyhyen elämänsä aikana ehti luoda pohjan kaikelle sille, mikä johti tuntemamme tietokoneohjelmoinnin syntyyn.

Agnes Imhof (s. 1973) on saksalainen yliopistotutkija ja kirjailija. Yliopistourallaan hän on tutkinut islaminuskoa ja teologiaa. Hän on kirjoittanut lukuisia historiallisia romaaneja, joista Nerokas kapinallinen on ensimmäinen suomennettu. Tällä hetkellä Imhof asuu Münchenissä aviomiehensä ja tyttärensä kanssa ja keskittyy seuraavan kirjansa kirjoittamiseen.

Naisia historiassa -sarjassa julkaistaan eri kirjailijoiden kirjoittamia romaaneja kiinnostavista ja merkittävistä naisista. Sarjassa on julkaistu Maria Montessorista kertova Uuden ajan opettaja ja Estée Lauderista kertova Unelma kauneudesta.

 

Kustantaja: Bazar
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523767553
Ilmestymisvuosi: 2023
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.