YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Pieniä ilkeitä tarinoita

Talvitie, Eveliina

Mustan huumorin sävyttämä romaani äidin ja tyttären välisestä tilinteosta.

Milloin hän oli tajunnut, ettei osaa puhua tyttärensä kanssa? Ehkä alusta saakka. Marta oli pelottanut häntä jo lapsena. Oli ollut niin salaperäinen ja etäinen. Pieni pulleaposkinen pyhimys. Ihan kuin tyttö olisi kantanut mukanaan salaista tietoa, jota ei paljastanut äidilleen, koska tämä ei ollut sen arvoinen.

Vanhaksi hipiksi tunnustautuva Sofia on viiniin menevä, pikkusikareita poltteleva kuusikymppinen. Hän ei ole osannut juurtua mihinkään, mutta on perustanut tukikohdan Ateenaan. Rähjäisen kotitalon alakerrassa toimivassa Piros-baarista on muodostunut hänen olohuoneensa, jossa hän kohtaa kaltaisiaan nykyajan hämmentämiä, ikääntyneitä vallankumouksellisia.

Suomessa asuvalle Marta-tyttärelle äidin boheemi elämäntyyli näyttäytyy vastuuttomuutena ja välinpitämättömyytenä. Etäisyys äidin ja tyttären välillä on kasvanut vuosi vuodelta ja yhteys lopulta katkennut kokonaan.
Sofian maailmankuva pohjaa nuorena omaksuttuihin feminismin ja vapaan rakkauden aatteisiin. Kuva kuitenkin säröilee nykyajassa. Harhailevien ajatusten, muistojen ja kaipauksen joukosta puskee esiin kitkeriä elämänviisauksia.
Sofia alkaa suoltaa pieniä ilkeitä tarinoitaan ja lähettää niitä tyttärelleen. Alkaa tarinoiden vaihto, jonka edetessä äiti ja tytär saavat uuden mahdollisuuden -ennen kuin on liian myöhäistä.

Eveliina Talvitie (s. 1970) on Tallinnassa asuva kirjailija ja toimittaja. Hänen tuotantoonsa kuuluu romaaneja, elämäkertoja ja tietoteoksia. Pieniä ilkeitä tarinoita on hänen kolmas romaaninsa.

 

Kustantaja: Minerva
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523756427
Ilmestymisvuosi: 2023
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter1
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.