YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Maailman onnellisin kansa

Seppänen, Esko

Esko Seppäsen pääteos on välttämätöntä luettavaa talouspolitiikasta kiinnostuneelle puoluekannasta riippumatta.

Esko Seppänen kuvaa kärjekkäästi Suomen rahapolitiikan kehittymistä 1990-luvulta nykypäivään. Hän kommentoi terävästi nykyhetken talouspolitiikkaa, jonka hän uumoilee päättyvän katastrofiin.

Suomessa kaikki tärkeät talouden rakenteet pantiin uusiksi viidentoista vuoden aikana 1980-luvun loppuvuosista alkaen. Pankit, suuret metsä- ja metalliteollisuusyhtiöt siirtyivät pörssisijoittajien omistukseen. Pian puolet Helsingin arvopaperipörssin osakkeista oli siirtynyt ulkomaisiin käsiin. Valtionyhtiöitä myytiin alehintaan.

Seppänen kommentoi teoksessaan mm. Björn Wahlroosin talousajattelua, punapääoman romahdusta ja yleishyödyllisen toiminnan nimissä verovapauden voitoistaan saaneen Kojamo Oy:n toimia pienituloisten vuokralaisten vuokrankorotusten isäntänä.

Esiin nousee myös EU:n rahamarkkinoiden toiminta. Euroopan keskuspankki siirsi yli 4 biljoonaa pääomamarkkinoille ilmoittamatta sen takaisinmaksun aikaa. Osa rahoista on käytetty pörssimarkkinoilla osakekeinotteluun. Ovatko siinä kaikki seuraavan ison laman ainekset?

Teoksessa on toimittaja Hannu Taanilan jälkisanat.

Esko Seppänen toimi SKDL:n ja Vasemmistoliiton kansanedustajana vuosina 1987-1996. Euroopan parlamenttiin Seppänen valittiin 1996, ja hän työskenteli siellä Vasemmistoliiton edustajana vuoteen 2009 saakka. Seppänen on myös tuottelias kirjailija, joka käsittelee teoksissaan yhteiskuntaa ja talouspolitiikkaa. Maailman onnellisin kansa on Seppäsen kolmaskymmenes kirja. Hän on aiemmin julkaissut mm. teokset Suomen rikkaat sekä Iiro Viinasen kanssa Vasen oikea, oikea vasen.

 

Kustantaja: Minerva
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523753396
Ilmestymisvuosi: 2023
Kirjastoluokka: 36.1

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto Tulossa0
Tilattavissa verkosta Ennakkotilaus
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.