YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Soteorpo

Lindgren, Minna

Entinen kunnanjohtaja Markku Umpivaara alkaa eläkkeellä käyttäytyä oudosti. Hänen vaimonsa Pirjo ensin ymmärtää, sitten yrittää ymmärtää - pahantuulisuutta, pelaamista ja häntäheikkyyttäkin - kunnes päättää ottaa avioeron. Harkinta-aika ei ole umpeutunut, kun Markku saa Alzheimer-diagnoosin. Pirjosta tulee omaishoitaja.

Koska määrärahoja on supistettu ja kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelut siirretty osaksi laajaa hyvinvointialuetta, apua ei löydy mistään. Jokainen yksittäinen taksiseteli, reseptin uusiminen, apu väkivaltatilanteisiin, yritys saada kuntoutusta tai lopulta mitä tahansa, jolla mies olisi hetken pois kotoa, osoittautuu mahdottomaksi.

Pirjo on yksin miehen rinnalla, joka on hänkin yksin, sairauteensa käpertyneenä. Umpiväsyneenä Pirjo ei enää tiedä, kumpi heistä on hullumpi, kumpi kaipaa enemmän apua, onko hänen miehestään kohta jäljellä enää mitään.

Soteorpo on humoristinen ja raaka kertomus ihmisistä, jotka erkaantuvat toisistaan ja muusta maailmasta. Lindgren kirjoittaa pettämättömällä vainullaan tarinan, joka kertoo yhteiskunnasta ehkä enemmän kuin haluaisimme nähdä.

 

Kustantaja: Teos
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523634749
Ilmestymisvuosi: 2024
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto Tulossa0
Tilattavissa verkosta Ennakkotilaus
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.