YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Pako revitystä maasta - Syyrialaispojan matka kohti rauhaa

Simon, John

Vuonna 2015 Suomeen alkoi saapua ennennäkemätön määrä pakolaisia Irakista, Syyriasta ja Afganistanista. Ensimmäisenä vuonna saapui yli kolmekymmentätuhatta ihmistä, joista noin kolmetuhatta oli yksin saapuneita alaikäisiä poikia. Yksi pojista oli Bashar, joka oli elänyt lapsuutensa Syyrian taisteluiden keskellä, talonraunioiden ympäröimänä, tarkka-ampujia väistellen. Kaoottisessa Syyriassa hän pärjäsi rohkeudellaan ja nokkeluudellaan, ja samat ominaisuudet olivat hyödyksi hänen päädyttyään Kreikkaan pahamaineiselle Morian pakolaisleirille. Lopulta Bashar sai turvapaikan Suomesta. Mutta kaiken koetun jälkeen elämä rauhallisessa Suomessa on ollut yllättävän vaikeaa.

John Simon on seurannut vuosien ajan Basharin elämää Suomessa. Hän on kirjannut ylös Basharin koskettavan tarinan, mutta kuvaa myös Syyrian konfliktin monimutkaisen taustan sekä Basharin elämään vaikuttaneet poliittiset käänteet. Nuoren miehen tarina havainnollistaa myös Suomen kotouttamistoimien sokeita pisteitä, joista kauaskantoisimpiin kuuluu riittämätön ymmärrys sodan keskellä elämisen psyykkisistä seurauksista.

 

Kustantaja: Teos
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523634725
Ilmestymisvuosi: 2024
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen8
Rosebud Citycenter1
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.