YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Portinvartijat - Kamppailu tiedon vapaudesta

Seuri & Ikäheimo

Tiedonvälityksessä portinvartijalla tarkoitetaan tahoa,
joka valikoi ja suodattaa kansalaisten ulottuvilla olevaa tietoa. Kyse on vallasta: kenellä on kykyä vaikuttaa siihen, mikä tieto tavoittaa kansalaiset ja kuinka sosiaalinen todellisuus rakentuu.
Oli aika, jolloin portinvartijoina toimivat - niin hyvässä kuin pahassakin - ennen muuta poliitikot ja mediajohtajat. Sitten tuli internet, kaikki digitalisoitui ja maailman piti demokratisoituman. Kuinkas sitten kävikään?
Uudessa kirjassaan Olli Seuri ja Hannu-Pekka Ikäheimo syventyvät teknologisoituneeseen nykyaikaamme suuren digimurroksen jälkimainingeissa. Käy ilmi, että portinvartijat eivät ole suinkaan kadonneet. Pikemminkin uudet portinvartijat ovat entistä vahvempia ja muodoltaan ovelampia.
Demokratian suojeleminen edellyttää kansalaisilta ja päättäjiltä alati vankempaa ymmärrystä uusien teknologioiden yhteiskunnallisista vaikutuksista ja merkityksestä, jotta se, mikä vapaassa tiedonvälityksessä on arvokkainta, ei vaarantuisi.
Näihin pohdintoihin lukijan tempaa mukaansa Portinvartijat.

Kustantaja: Teos
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789523632561
Ilmestymisvuosi: 2023
Kirjastoluokka: 32.1

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria2
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.