YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Anne Frank ja hänen kohtalosisarensa

Perämäki, Anna-Leena

Hélène Berr, Anne Frank, Isabelle Jesion, Elisabeth Kaufmann ja Anita Meyer joutuivat kohtaamaan toisen maailmansodan puristuksissa juutalaisvainot. Osa toiveikkaasti tulevaan suhtautuvista nuorista naisista joutui pakenemaan tai piiloutumaan, osan kohtalona oli keskitysleiri. Muutamien tarina jatkuu nykypäiviin saakka.

Viisi pienoiselämäkertaa sisältävä teos nostaa Anne Frankin rinnalle muita, vähemmän tunnettuja holokaustin kokemaan joutuneita juutalaisnuoria. Lukijalle piirtyy kuva elämänhaluisista ja tulevaan toiveikkaasti suhtautuvista nuorista, joiden maailman natsien juutalaisvainot radikaalilla tavalla mullistivat.

Naisten päiväkirjoihin pohjautuva teos kertoo paitsi nuorten arjesta ja kohtaloista sota-ajan miehitetyssä LänsiEuroopassa myös heidän perhetaustastaan ja lapsuudestaan sekä ajasta sodan jälkeen.

Historiantutkija Anna-Leena Perämäki (s. 1982) on tutkinut nuorten naisten selviytymiskeinoja juutalaisvainoista 1940-luvun Ranskassa ja Alankomaissa. Teos perustuu Perämäen vuonna 2020 aiheesta valmistuneeseen kulttuurihistorian väitöskirjaan.

 

Kustantaja: Into
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523519350
Ilmestymisvuosi: 2022
Kirjastoluokka: 991 Elämäkerrat
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Tiedekirjauutuudet

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen10+
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.