YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Valistuksen haaste - Kirjoituksia järjen ja tiedon merkityksestä

Laiho, Hemmo; Koistinen, Olli

Sapere aude! "Uskalla käyttää järkeäsi!"

Valistukseksi kutsutaan etenkin 1700-luvulla kukoistanutta eurooppalaista aatevirtausta, joka korosti järkeä ja tutkittua tietoa. Mitä valistus merkitsee 2020-luvun Euroopassa?

Valistuksen haaste selvittää ja taustoittaa valistuksen merkitystä eri näkökulmista. Esille nousevat muun muassa moderni, tieteellis-rationaalinen maailmankuva, sanan- ja uskonnonvapaus sekä tieteiden kehitys, saavutukset ja yhteiskunnallinen merkitys. Erityiskysymyksinä tarkastellaan esimerkiksi Johann Gottlob Herderin historianfilosofiaa, Mary Wollstonecraftin ajattelua sekä valistusfilosofian perintöä Tyynenmeren saarivaltioissa. Teoksessa sivutaan myös sellaisia viime vuosien vastavalistuksellisia ilmiöitä kuin nousevaa tiedekriittisyyttä ja "totuudenjälkeisyyttä".

Valistuksen haaste on hyödyllinen perusteos kaikille yhteiskunnallisista kysymyksistä kiinnostuneille, ja se toimii myös oppikirjana erityisesti filosofiassa sekä aatehistorian ja politiikan tutkimuksessa.

 

Kustantaja: Gaudeamus
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789523452589
Ilmestymisvuosi: 2024
Kirjastoluokka: 11

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen5
Rosebud Citycenter2
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.