Yhdessä päätetty: Kohti tasa-arvoista vuorovaikutusta ja osallistumista

Stevanovic, Melisa (toim.)

Arvioitu ilmestymispäivä 17.10.2023

Mitä laitetaan viikonloppuna ruuaksi? Kuka esittelee ryhmätyön Powerpoint-diat? Mihin asioihin panostetaan sote-palveluiden kehittämisessä?

Yhteinen päätöksenteko on osa jokapäiväistä elämää sekä demokraattisen yhteiskunnan ja osallisuuden ydin. Sen toteuttaminen on kuitenkin paljon monimutkaisempaa ja moniulotteisempaa kuin yleensä ajatellaan. Jälkikäteen saattaa käydä ilmi, etteivät kaikki olekaan sitoutuneet päätökseen, jonka ajateltiin olevan yhteinen.

Yhdessä päätetty tarkastelee yhteistä päätöksentekoa sosiaalisena ja vuorovaikutteisena prosessina, jonka tärkeitä elementtejä ovat osapuolten tasa-arvoinen osallistuminen sekä ymmärrys valta-asetelmista. Ilmiön kompleksisuuden ymmärtäminen on avainasemassa, jos halutaan saada aikaan päätös, jonka kaikki voivat allekirjoittaa.

Teos sukeltaa vuorovaikutuksen mikrotasolle ja tuo uudenlaisia, kriittisiäkin näkökulmia esimerkiksi osallistamisen teemaan. Se auttaa ymmärtämään, millaisten lainalaisuuksien varassa kommunikoimme ja teemme päätöksiä yhdessä muiden kanssa.

 

Kustantaja: Gaudeamus
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789523452442
Ilmestymisvuosi: 2023
Kirjastoluokka: 14.14.
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2312uutuustieto

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter1
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.