Tieteen valepuvussa: Mitä pseudotiede on ja miksi siihen uskotaan

Paavilainen, Petri

Arvioitu ilmestymispäivä 17.10.2023

Astrologia, parapsykologia, kreationismi, grafologia... Pseudotieteelliset opit ja teoriat kiehtovat monia. Osa niistä on helppo huomata silkaksi hölynpölyksi, mutta toisinaan rajanveto on vaikeampaa. Pseudotiede ei ole sama asia kuin virheellinen tai huono tiede. Mitä se sitten on, ja mistä sen tunnistaa?

Tieteen valepuvussa käsittelee pseudotiedettä ilmiönä niin tieteenfilosofian, kognitiivisen psykologian kuin tieteenhistoriankin näkökulmista. Samalla se toimii johdatuksena tieteen historiaan ja tieteellisen selittämisen ja ajattelun perusteisiin. Tiede on yhteiskunnassa arvostettu instituutio, ja vetoaminen tieteelliseen tutkimukseen on väärin käytettynä voimakas ase, jolla voidaan vaikuttaa ihmisten mielipiteisiin.

Kuinka arkiajattelu ja tieteellinen ajattelu eroavat toisistaan? Miten pseudotieteet hyödyntävät ihmisen tiedonkäsittelyn heikkouksia luodessaan uskottavuuden vaikutelmaa.

 

Kustantaja: Gaudeamus
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789523452411
Ilmestymisvuosi: 2023
Kirjastoluokka: 14
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2312uutuustieto

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.