Parempaa päihdepolitiikkaa: Rangaistuksista hoidon poluille

Nuotio, Kimmo; Simojoki, Kaarlo; Yli-Hemminki, Esko

Arvioitu ilmestymispäivä 15.9.2023

Ovatko huumeiden käyttöhuoneet tarpeen? Kuinka suhtautua korvaushoidon laajentamiseen? Tulisiko kannabis laillistaa? Entä miten alkoholia koskevat myytit ja alkoholiteollisuus vaikuttavat sääntelyyn ja asenteisiin?

Päihdepolitiikka on ollut kuuma keskustelunaihe Suomessa viime vuodet, ja vaatimukset sen uudistamiseksi ovat voimistuneet. Huumeiden käytön rangaistavuus on osoittautunut ongelmalliseksi keinoksi torjua niiden käyttöä ja niihin liittyvää rikollisuutta.

Parempaa päihdepolitiikkaa taustoittaa näitä keskusteluja niin oikeudellisista kuin yhteiskuntapoliittisista näkökulmista ja osoittaa, että päihdepolitiikkaa on arvioitava uudelleen. Erityisesti esille nousee rangaistusten ja hoidon suhteen uudelleenmäärittely: onko huumeiden käytön kriminalisointi yhä perusteltua, ja mikä olisi paras keino vähentää päihteiden aiheuttamia haittoja?

Ajankohtainen teos tuo uusia tuulia keskusteluun huumeista ja muista päihteistä. Se tarjoaa tutkittua ja ajantasaista tietoa niin ammattilaisille kuin tavallisille kansalaisille sekä antaa aihetta myös konkreettisiin poliittisiin toimiin.

 

Kustantaja: Gaudeamus
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789523452404
Ilmestymisvuosi: 2023
Kirjastoluokka: 37.6
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2312uutuustieto

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen4
Rosebud Citycenter1
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.