YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Naiset pyhyyden tulkkeina: Kirjoituksia uskonnosta, sukupuolesta ja elämästä antiikista uudelle ajalle

Mäkinen, Virpi (toim.) , Vuola, Elina (toim.)

Naiset pyhyyden tulkkeina -teokseen on suomennettu antiikin aikana, keskiajalla ja varhaisella uudella ajalla eläneiden naisten kirjoituksia kristityn, juutalaisen ja islamilaisen kulttuurin piiristä. Mukana on niin kirjeitä, runoja, päiväkirjoja, muistelmia ja pyhiinvaelluskertomuksia kuin oppineita ja kantaaottavia kirjoituksia Euroopasta, Latinalaisesta Amerikasta, Pohjois-Afrikasta ja Lähi-idästä.

Monipuolisissa kirjoituksissa naiset pohtivat uskontoa ja naisena olemisen ehtoja yhtäältä vaimon, äidin ja lesken ja toisaalta nunnan, mystikon, marttyyrin ja hallitsijan rooleista käsin. Uskontoa sekä sen arvoja ja perinteitä tulkitaan arkielämän näkökulmasta, mutta teksteissä pohditaan myös opillisia ja naisen asemaan liittyviä kysymyksiä.

Teos tarjoaa ainutlaatuista tietoa eletystä elämästä, naisen monenlaisista rooleista sekä heidän yhteiskunnallisesta, sosiaalisesta ja uskonnollisesta asemastaan eri aikoina ja eri kulttuuripiireissä. Samalla kirjoitukset rikastavat näiden kolmen uskonnon tuntemusta ja avaavat niiden välistä vuorovaikutusta.

 

Kustantaja: Gaudeamus
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523452374
Ilmestymisvuosi: 2023
Kirjastoluokka: 91. 2
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2312uutuustieto

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.