YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Saadaan vähän kamaa - Suomen ensimmäinen huumeaalto ja hoidon pioneerit

Parhi, Katariina

1960-luvun lopun Suomi alkoi väreillä psykedeelisesti. Otsikoissa huumeet olivat ulkomailta tullut uhka, jota vastaan piti taistella. Nuoriso oli juuri keksitty, mutta jo nyt osa heistä putosi yhteiskunnan ulkopuolelle. Huumeilla haettiin jännitystä, kavereiden hyväksyntää ja unohdusta sekä paettiin pahaa oloa.

Saadaan vähän kamaa sukeltaa 1960-70-lukujen Suomeen ensimmäisen huumeaallon mukana. Se kuvaa aikaa, kun hoitojärjestelmä oli vielä lapsenkengissään, lainsäädäntö jäljessä kehityksestä ja yhteiskunta muuttui tavalla, joka kauhistutti. Hoitomuotoja kehitettiin hyvien arvausten perusteella ja huumeidenkäyttöä hoidettiin terapeuttisten yhteisöjen, antipsykiatrian ja kansanparannuksen keinoin.

Arkistoaineistoon ja haastatteluihin perustuva teos antaa äänen hoidon pioneereille, joiden piti luoda tehokasta hoitoa lähes tyhjästä. Se kuulee myös käyttäjiä, jotka vaihtelivat jazzia kuuntelevista individualisteista tokkuraisiin, kuolemanpelkoisiin tyttöihin ja lääkäreihin. Se tarjoaa tutkimustietoa ajankohtaiseen keskusteluun huumeista, niiden käytön ennaltaehkäisemisestä ja kriminalisoinnista.

 

Kustantaja: Gaudeamus
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789523452176
Ilmestymisvuosi: 2023
Kirjastoluokka: 92.74

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen3
Rosebud Citycenter2
Rosebud Kaivopiha2
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio2
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.