Muinais-Venäjän myytti - Kiovan Rus, Ukraina ja vanhan Venäjän historia

Korpela, Jukka

Valta-asema tarvitsee aina rinnalleen oikeutuksen, ja vankimmat perusteet vallankäytölle tarjoaa ylevä tarina. Venäjän virallisessa retoriikassa voittava kertomus on ollut näkemys ikiaikaisesta Muinais-Venäjästä, joka ulottuu lännessä Puolaan, Baltiaan ja Suomeen saakka. Tämä tulkinta historiasta ei ole kuitenkaan Vladimir Putinin ja hänen aikalaistensa keksintöä, vaan sillä on jopa vuosisatoja vanhat perinteet. Helmikuussa 2022 tällä historiakuvalla perusteltiin hyökkäystä Ukrainaan.

Muinais-Venäjän myytti -teoksessa palkittu historioitsija Jukka Korpela kertoo Itä-Euroopan historiallisen kehityksen viikinkiajalta Pietari Suuren valtakauteen ja täydentää monia vanhentuneita käsityksiä Venäjästä, Ukrainasta ja niiden muotoutumisesta.

Samalla hän selvittää, milloin ja mitä tarkoitusta varten käsitys Moskovan ortodoksisesta ylivallasta rakentui. Olisiko Venäjä voinut olla myös turkinkielinen muslimivaltio? Kertovatko tuhat vuotta vanhat pyhimyselämäkerrat ja kronikat, että Ukraina ei ole valtio eivätkä ukrainalaiset itsenäinen kansa? Oliko Muinais-Venäjää olemassakaan?

 

Kustantaja: Gaudeamus
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523452084
Ilmestymisvuosi: 2023
Kirjastoluokka: 97
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2312uutuustieto

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen6
Rosebud Citycenter2
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma2
Rosebud Maria2
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.