YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Rikoksen ja rangaistuksen filosofia

Yli-Hemminki, Esko; Melander, Sakari & Nuotio, Kimmo (toim.)

Rangaistaessa ihmistä häneltä riistetään yksilölle normaalisti kuuluvia oikeuksia ja aiheutetaan tarkoituksellisesti kärsimystä. Tarkoituksellinen kärsimyksen aiheuttaminen on lähtökohtaisesti moraalisesti väärin ja riitelee keskeisten eettisten periaatteiden kanssa. Miten rangaistuksen tuottama kärsimys yksilölle oikeutetaan?

Rikoksen ja rangaistuksen filosofia kuvaa rikosoikeuden ja filosofian yhtymäkohtia. Ikiaikaisten kysymysten lisäksi esiin nostetaan ajankohtaisia näkökulmia rankaisemiseen ja rikosvastuuseen. Asettavatko neurotieteen ja käyttäytymistieteiden tulokset moraaliseen vastuullisuuteen liittyvät käytäntömme kyseenalaiseen valoon? Voisivatko robotit ja tekoäly olla rikosoikeudellisessa vastuussa?

Rikoslaki rangaistuksineen on merkittävä valtion vallankäytön väline, joka vaikuttaa jokaisen elämään. Sen perustavanlaatuiset oletukset tulee voida kyseenalaistaa ja tarpeen tullen määrittää uudelleen. Muuten on vaarana, että ajaudumme epäoikeudenmukaiseen yhteiskuntajärjestykseen, joka ei kohtele jäseniään tasavertaisesti.

 

Kustantaja: Gaudeamus
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789523452015
Ilmestymisvuosi: 2022
Kirjastoluokka: 33
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Tiedekirjauutuudet

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen3
Rosebud Citycenter1
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.