Arkkitehtuurista

Vitruvius Pollio, Marcus

Roomalaisen Vitruviuksen (80-15 eaa.) Arkkitehtuurista vie lukijan keskelle antiikin kulttuuria, uskomuksia ja maailmankuvaa. Se on arkkitehtuurin historian vaikutusvaltaisin teos ja ainoa meille säilynyt laaja esitys antiikin ajan rakentamisesta ja arkkitehtuurista.

Vitruviukselle arkkitehtuurin keskeiset päämäärät ovat viehättävyys, kestävyys ja hyödyllisyys. Hyvä arkkitehtuuri pohjautuu symmetrisiin mittasuhteisiin, ja näiden tavoitteena on harmoninen kokonaisuus.

Vitruviuksen arkkitehtuurikäsitykseen kuuluu myös mekaanisten laitteiden suunnittelua, astronomiaa, maantiedettä, lääketiedettä, filosofiaa sekä historiaa ja musiikkia. Vitruviuksen mukaan arkkitehdin tulee olla oppinut kaikilla aloilla, ja laaja oppineisuus palvelee paitsi arkkitehtuuria myös ihmisenä kehittymistä ja hyvän elämän saavuttamista.

Arkkitehtuurista käsittelee terveyden ja hyvinvoinnin merkitystä rakentamisessa sekä ihmisen ja ympäristön suhdetta hyvin ajankohtaisella tavalla. Merkittävä osa arkkitehtuurin ja taidehistorian sanastoa ja käsitteistöä on peräisin Vitruviukselta - nykyarkkitehti puhuu edelleen Vitruviuksen kieltä.

 

Kustantaja: Gaudeamus
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523452008
Ilmestymisvuosi: 2022
Kirjastoluokka: 72.9
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2312uutuustieto

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.