YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Churchillin kolmas maailmansota Brittien suunnitelmat hyökätä Neuvostoliit
Ei saatavilla

Churchillin kolmas maailmansota Brittien suunnitelmat hyökätä Neuvostoliit

Walker, Jonathan

Kun pääministeri Winston Churchill 8.4.1945 ilmoitti radiopuheessaan Saksaa vastaan käydyn sodan viimein loppuneen, hänellä oli mielessään jo suunnitelma, joka toteutuessaan olisi merkinnyt uuden sodan aloittamista. 

Keväällä 1945 puna-armeija jatkoi etenemistään kohti Länsi-Eurooppaa, Saksa oli raunioina, Britannia ja Ranska käytännöllisesti varattomia ja Yhdysvallat kääntänyt katseensa Euroopasta kohti Tyynenmeren sotatapahtumia. Sodanjälkeinen Britannia näytti olevan haavoittuvassa asemassa. 

Churchill näki vain yhden tavan pysäyttää Stalinin pyrkimykset ottaa Puola ja koko Itä-Eurooppa hallin-taansa. Hän määräsi välittömästi laadittavaksi suunnitelman liittoutuneiden massiiviselle hyökkäykselle Neuvostoliittoa vastaan 1.7.1945. Tämä huippusalainen suunnitelma, operaatio Unthinkable, piti sisällään turvautumisen Saksan armeijaan ja jopa atomipommin käyttöön. 
Kolmannen maailmansodan toimintasuunnitelma valmistui, vaikka Churchillin sotilasneuvonantajat varoittivat sen toteuttamisesta. Operaatio Unthinkable kuitenkin haudattiin, kun Churchill kärsi tappion vuoden 1945 vaaleissa Clement Attleen työväenpuolueelle. 

Jonathan Walkerin teos on ainutlaatuinen selonteko sodasta, josta olisi voinut tulla todellisuutta. Teos perustuu laajaan lähdeaineistoon mm. Churchillin arkistosta, Puolan Sikorski-arkistosta, Britannian kansallisarkistosta sekä Imperial War Museum -sotamuseosta. 

Jonathan Walker on Britannian sotahistoriakomission jäsen ja toimii tutkijana Birminghamin yliopistossa. Hän on julkaissut viisi sotahistoriallista tietoteosta.

Kustantaja: Minerva
Sidosasu:
ean: 9789523124950
Ilmestymisvuosi: 2017
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Yleinen historia

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.