YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Kekkonen urheilumiehenä

Virtapohja, Kalle

Historiankirjoituksessa on jäänyt hyvin vähälle huomiolle se seikka, että Suomen kaikkien aikojen vaikutusvaltaisin presidentti Urho Kekkonen nousi pääministeriksi ja tasavallan presidentiksi urheilukokemustensa ja -tovereidensa tuella. Kekkosen pitkää presidenttikautta puolestaan osin selittää se, että hän harrasti säännöllisesti liikuntaa ja eränkäyntiä valtionpäämiehen kiireistään huolimatta. Kekkonen hiihti ja Kekkonen kalasti.

Urheilujohtajana Kekkonen oli tottunut käyttämään valtaa kotimaassa ja kansainvälisissäkin yhteyksissä. Kekkonen johti muun muassa Paavo Nurmen puolustusta ammattilaissyytöksiä vastaan. Presidenttinä hän ei arkaillut käyttää urheilua sisä- ja ulkopoliittisena työkalunaan.Liikunta ja kansaterveys olivat lähellä Kekkosen sydäntä. Monen suomalaisten muistissa on Kekkosen lause, Kekkonen hiihti, mutta miten kävi Kekkoselta urheilulla politikointi? jonka mukaan "kaikki syyt jotka estävät meitä liikkumasta ovat tekosyitä".

Kalle Virtapohja avaa kiinnostavan näkökulman siihen, miten urheilu, politiikka ja valta kietoutuivat yhteen Kekkosen pitkällä uralla. FT Kalle Virtapohja (s. 1962) on tietokirjailija ja toimittaja, joka on perehtynyt urheiluhistoriaan. Hän on pitänyt useita esitelmiä Urho Kekkosen urheiluharrastuksesta. Hänen pääteoksensa on Paavo Nurmen elämäkerta Mies josta tehtiin patsas. Paavo Nurmen ennätykset, maine ja perintö (Docendo 2017).

 

Kustantaja: Docendo
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789522914613
Ilmestymisvuosi: 2018
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Elämäkerrat

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.