EKP ilmoitti tänään...
Ei saatavilla

EKP ilmoitti tänään...

Suvanto, Antti; Kontulainen, Jarmo

Rahapolitiikka saattaa kuulostaa etäiseltä asialta, silti se vaikuttaa meidän kaikkien arkeen. Mutta kun luemme uutisista, että Euroopan keskuspankki on ilmoittanut tänään jostain rahapoliittisesta toimenpiteestä, mitä se oikeasti tarkoittaa? 

EKP:n ja maailman muiden keskuspankkien harjoittama rahapolitiikka on rahan arvon vaalimista. Se perustuu luottamukseen, jonka ylläpitämiseksi tarvitaan lainsäädäntöä ja luotettavia instituutioita. 

Rahapolitiikan ensisijaiseksi tavoitteeksi on vakiintunut matala ja vakaa inflaatio, joka tuo talouteen ennustettavuutta. Keskuspankkien tehtävä on reagoida talous- tilanteen muutoksiin ja tehdä rahapolitiikasta ennakoitavaa. Suomen Pankissa pitkän päivätyön rahapolitiikan parissa tehneet ekonomistit Antti Suvanto ja Jarmo Kontulainen johdattavat lukijan havainnollisesti ja kiinnostavasti rahapolitiikan ytimeen ja toimintaan. Edelleen jatkuva talouskriisi on kouriintuntuvasti esittänyt, miten nopeasti ja päättäväisesti keskuspankin on pystyttävä reagoimaan yllättäviin tilanteisiin pitääkseen rahoitusjärjestelmän vakaana.

Kustantaja: Docendo
Sidosasu:
ean: 9789522912336
Ilmestymisvuosi: 2016

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.