YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Ajopuusta mallioppilaaksi

Leppänen, Seppo

Talousneuvoston pitkäaikainen pääsihteeri Seppo Leppänen pohtii kirjassaan "Ajopuusta mallioppilaaksi: näkökulmia Suomen polusta vaurauteen" maamme yhteiskunnan ja talouden kehitystä kriiseistä kärsivästä ajopuusta hyvinvointivaltion ylläpidon ja taloudellisen tasapainon mallioppilaaksi. Keskeisenä näkökulmana on eri osapuolten yhteistyö taloudellisen kasvun edistämiseksi ja hyvinvointiyhteiskunnan rakentamiseksi. Yhteistyön politiikalla on kyetty saavuttamaan sekä taloudellisen tehokkuuden että oikeudenmukaisen tulonjaon ja hyvinvoinnin tavoitteita. Kirjassa tarkastellaan erityisesti Talousneuvoston roolia tällaisen yhteistyön foorumina. Yksi kirjan aiheista on myös Suomen ajautuminen 1990-luvun alun lamaan ja siitä selviäminen. Näitä vaiheita kirjoittaja todisti lähietäisyydeltä Talousneuvostossa. Hän muun muassa johti talouskehityksestä vuonna 1989 varoittaneen vaihtotaseraportin laatimista ja osallistui kriisin ratkaisu- ja korjaustoimiin raporttien ja selvitysten tekijänä ja työryhmien vetäjänä. Kirjoittaja tarkastelee myös keinoja vahvistaa ja varmistaa hyvinvointiyhteiskunnan rahoituspohjaa. Kirja julkaistaan Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen VATT Tutkimuksia -sarjassa.

Valtiotieteiden lisensiaatti Seppo Leppänen (s. 1939) työskenteli urallaan tutkimus- ja suunnittelutehtävissä Suomen Pankissa, Tilastokeskuksessa, Taloudellisessa suunnittelukeskuksessa (TASKU), Valtion taloudellisessa tutkimuskeskuksessa (VATT) ja valtioneuvoston kansliassa, josta hän jäi eläkkeelle Talousneuvoston pääsihteerin toimesta vuonna 2003. Sekä työssään että taloustieteellisissä ja talouspoliittisissa kirjoituksissa hän on käsitellyt erityisesti talouden tasapainon ja hyvinvointiyhteiskunnan kysymyksiä.

 

Kustantaja:
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789522742612
Ilmestymisvuosi: 2020
Kirjastoluokka: 36.1

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.